Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer do budżetowego kina

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lklukasz
    słyszałeś? Jesteś pewny?
    A na jakich końcówkach śmiga ten twój VK :?:
    Na pewno nie na TDA!!
    Słyszałem, porównywałem obydwa wzmacniacze TDA i VK - w zasadzie nie ma co porównywać, VK jest sporo lepszy, dodatkowo posiada więcej funkcji i ma większą moc.
    Zresztą to nie tylko moja opinia, kilka znających się na rzeczy osób na forum pozytywnie się wypowiadało.
    Siedzisz na forum dosyć długo także myślę, że czytałeś posty na temat VK.
    Nawet aplikowano panel Vk do dobrych konstrukcji.

Porównywałem go z panelem który tak dobrze się sprzedaje na forum (rzekomo 300W poboru) - różnica jest spora w jakości, mocy i wykonaniu.

lklukasz poczytaj trochę, jeśli nie wierzysz przetestuj...
    Pzdr..

Skomentuj

rafal20, czytałem opinie ale nic z nich nie wynikało. Była to kłótnia osób które go zachwalały a osób, które mówiły, że te drugie się nie znają. I to by było na tyle.
      Nikt nie opisał dokładnie tego panelu. Jakie jest trafo, jakie filtry, jakie końcówki itd. Nikt go nie zmierzył, żeby powiedzieć jaką ma moc. Chyba, że jakiś ciekawy temat przeoczyłem.
      Dlatego pytając się ciebie o końcówki mocy chciałem się na jego temat coś dowiedzieć. A ty od razu to sobie poczytaj kup i przetestuj.
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz poprzedni post odebrałem od Ciebie jako uszczypliwy.

Przeoczyłeś trochę. Wynikło sporo z rozmów na forum.
        Jest na tranzystorach - dobrych, nie pamiętam jakich.
        Prawdziwa jego moc to 150W RMS 4Ohm.
        Było pisane co posiada itd, zdjęcia również zamieszczałem.
        Testowałem na głośniku Vk, Visatonie w250S. Porównywałem go ze znanym panelem z allegro. Cóż Panel Vk trzyma " w ryzach" głośnik nawet przy głośnym graniu (bez przesterowań). Drugi panel przy głośniejszym graniu przestaje dobrze kontrolować głośnik.
        Nie mówię tu, że panel "uciągnie SLS-a itd... po prostu da sobie radę z głośnikami, które zadowolą się 150 Watami.
        Nie będę też pisał, że jest najlepszy. Po prostu w tej klasie cenowej nie ma sobie równych.

[ Dodano: 2010-03-06, 00:18 ]
        Jeden temat znalazłem -Masz tu link - http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=223971#223971

[ Dodano: 2010-03-06, 00:18 ]
        Odpisz w tamtym temacie to wejdzie na 1 strone

Skomentuj

Po prostu w tej klasie cenowej nie ma sobie równych
          Tak jakbym słyszał bezczelnych sprzedawczyków-hurtowników tego chińskiego VK - Voice Kraft.
          Gówno prawda to też prawda jak mawiał pewien teolog!!!!! Ten wzmacniacz to wielka kupa zniekształceniowa 30 watowa - stanowczo odradzam.

Kup wzmacniacz który jest pewny np. Irka - i serwis nie taki jak w przypadku śmieci.

Skomentuj

Wiesz jaka rafal20 ma przewage?
            Ty slyszysz bezczelnych sprzedawczyków, a on danego suba...
            Czyje zdanie jest wiecej warte?

Skomentuj

Zamieszczone przez fragment
              Tak jakbym słyszał bezczelnych sprzedawczyków-hurtowników tego chińskiego VK - Voice Kraft.
              Gówno prawda to też prawda jak mawiał pewien teolog!!!!! Ten wzmacniacz to wielka kupa zniekształceniowa 30 watowa - stanowczo odradzam.

Kup wzmacniacz który jest pewny np. Irka - i serwis nie taki jak w przypadku śmieci.
              Wywróżyłeś to z fusów?? a może byłeś zaspany?

Chyba mówisz o sobie!! Bo Ty się pewnie nie raz nasłuchałeś sprzedawców, którzy Ci wkręcili nie jeden złom, a teraz się buntujesz...

Gościu ja to testowałem i porównywałem. Nie obchodzi mnie co o tym sądzisz. Możesz kupować suby/panele za wielką kasę, co mnie to obchodzi.
              Tylko proszę Cię, następnym razem nie wróż z fusów i nie oczerniaj

Ja tu chwale coś taniego a zarazem dobrego, 200zł i panel jest ok-ej, nie namawiam do paneli za 1kzł.
              Znajdź mi nowy panel z takimi osiągami za tą cenę - po sprzedaniu reszty tyle właśnie wynosi.
              Kolega stanowczo odradza bo widział maksymalnie logo vk i na tym koniec :lol:

Ale widział też logo kiedyś super firm i jest w przekonaniu że to najlepsze i najbardziej opłacalne :roll:

Ja uważam tak jak większość - jest warty swojej ceny.
              Podejrzewam, że nie wyróżnia się od paneli renomowanych firm. Jak już kiedyś mówiłem: wiele firm produkuje swe wyroby na jednej taśmie, tylko inne znaczki nakleja i daje wygórowane ceny. To nie wyssane z palca - wiem od doświadczonej osoby, która widziała na własne oczy.

O panelu Irka się nie wypowiadam, bo każdy wie co to za panel, zresztą dużo postów na ten temat, ale nie mieszajmy w to tego tematu.

Skomentuj

Kupiłem SUBA od VK ! Za jakies 2-3 dni powinienem go dostać to zdam szczegółową relacje jak gra :)

Skomentuj

Zamieszczone przez tomeus
                  Kupiłem SUBA od VK !
                  A jaki model?

Skomentuj

7810

Skomentuj

Rozumiem, że kupiłeś vesję z 25cm głośnikiem, bo tylko ten panel jest na tyle mocny.
                      Pamiętaj, żeby do tego panela kupić głośnik 4ohm

Skomentuj

Dokładanie ten
                        http://www.allegro.pl/item937771321_...ice_kraft.html

Skomentuj

Dokładnie o ten panel chodzilo :wink:

Skomentuj

Sub, dotarł, działa :) O dźwięku nie napisze nic, najwcześniej jutro...
                            Powiedzcie czy to normalne że po uruchomieniu słychać takie pyknięcie jakbym ze wzmacniacza ?

Skomentuj

Zamieszczone przez tomeus
                              Powiedzcie czy to normalne że po uruchomieniu słychać takie pyknięcie jakbym ze wzmacniacza ?
                              jak zalacza sie przekaznik to normalne

Skomentuj

Tak to przekaźnik. Dobra sprawa, jest to ciche zał/wył. Dzięki temu nie masz strzelania w głośniku ;-) tej opcji w TDA mi bardzo brakowało.

Brakuje mi ekranowania w tym panelu, muszę to jakoś zrealizować. Co myślicie o oklejeniu komory sreberkiem ?

Skomentuj

Pokombinowałem już troche z fazą, regulacją głośności i odcięciem Znalazłem ustawienia w których na prawde świetnie ( jak na tą cene ) uzupełnia moje kino STXów. Nie wtrąca się za wcześnie a i nie robi masakry w pokoju. Generalnie brzmi całkiem dobrze, do muzyki trzeba zmienić ustawienia ale ja go kupowałem wyłącznie do kina i tu naprawdę jestem zadowolony. Bas jest dosyć kontrolowany i dynamiczny, na początku trochę się rozłaził ale to chyba wina że stoi na kaflach ( już dałem wycieraczke pod spód ). Za 300 zł moim zdaniem warto

Skomentuj

Czaruję...
                                  X