Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z doborem głośnika.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem z doborem głośnika.

Witam.
    Miałem zamiar zrobić sobie nowe kolumienki do pokoju i w tym celu zamówiłem jednocześnie w różnych firmach Vife XT25TG30-04, Tonsila GDN 15/40/8 i części na zwrotnice.
    W czasie "podróży" głośników zdążyłem złożyć obudowy.
    Vifa i zwrotnice dotarły szybko a GDN'ów wcale, zacząłem wydzwaniać do Tonsila i w końcu po 6 miesiącach oddali mi pieniądze a głośników dalej nie mam. Zostałem z gotową zwrotnicą i obudową ale bez głośnika niskotonowego. Postanowiłem zmienić zwrotnice i kupić do niej Preeessa HDS164 NOM jednak nie zmieści mi się on do obudowy która kosztowała mnie sporo kasy i nerwów więc nie mam zamiaru robić nowej. Teraz pozostaje pytanie jaki głośnik zapikować do moich kolumn??
    Cena do 250zł rozmiar do 155mm obudowa ~9l żeby pasował do Vify XT25.
    Zależy mi na jakości dźwięku głównie na średnich tonach.
    Pomocy!!

HDS 134 Nomex. Sam go mam i akurat bedzie Ci pasowal pod obudowe. Z tym ze to wyjdzie Cie troche drozej.....

Skomentuj

A zwrotnica?
      Widziałem że ty testowałaś kilka którą radzisz?

Skomentuj

A nie moglbys np ten kupic ? http://www.skleptonsil.pl/go/_info/?id=1174 ?. Z tego co widzialem, do tego zestawu jest zwrotnica i byc moze Twoja zwrotnica jest tez pod ten glosnik. Tylko nie wiem, czy nie bedzie to za mala obudowa pod tego Tonsila.

Skomentuj

Dokładnie w tym sklepie go próbowałem kupić.

Skomentuj

Wiec moze to pomoze ?

http://www.allegro.pl/item932824209_...owe_f_vat.html

Nie ma sensu pchac sie w HDS'a, bo oficjalnie nie ma zadnej zwrotnicy. Zasymuluj sobie w WinISD jak ten glosnik sie zachowa w Twojej obudowie, bo moze sie okazac, ze rzeczywiscie bedzie za mala.

Skomentuj

Czaruję...
            X