Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skrzynia na oko...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Skrzynia na oko...

Siema
    Mam takie dwa fajne głośniki 38cm produkcja nieznana odlewane kosze wentylowane cewki cewka 10cm chyab niesteyt nic wiecej o nim nie wiem
    chcialbym sobie jeden taki zaadoptowac do samochodu :) i tak na dszybko bez zadnego liczenia chcialbym zeby ktos mi powiedzial tak na oko z waszego dowiadczenia jaka skrzynie do niego zrobic
    pozdr

heheeheh, wiedząc że ma 38cm i kosz odlewany to z taką ilością danych możesz zrobić sobie z niego amortyzowany kubełek dla kota. :mrgreen:

zrób JIGa zmierz TSy i jakąś bude zbudujesz.

[ Dodano: 2010-03-06, 18:23 ]
    postawiłem się na twoim miejscu i:
    skrzynia 70L zamknięta.

Skomentuj

Zanim ja zrobie JIGa naucze si etego obslugiwac i cos zrobie to ruski rok minie a teraz mam tydzien wonego wiec przy okazji moze bym cos ulepil tak na szybko jakas prowizorke:)
      no ja tak na oko obstawialem 100l i BR teraz jzu wiem ze sie mylilem

Skomentuj

110L br to dobra adaptacja, gdyż zamknięta i br ma inna pojemność dla tego samego głośnika.

Skomentuj

100l b-r nadaje sie do klasycznych glosnikow a nie typowych estradowych
          jak jest estrada to mozesz dac mniej. nawet te 70 litrow
          zamknieta od 50 litrow

Skomentuj

Chyba cos zamknietego zrobie zawsze mniejsza szansa ze jak sie przesteruje to sie glosnik spieprzy chociaz to taka typowa estradowka zawieszenie ma mocne i juz sporo ze mna przezyla ale zamknietej jeszcze nie zrobilem takeij prawdziwej :P

[ Dodano: 2010-03-07, 13:49 ]
            A takie jeszcze dosc trywialne pytanie :P Gdybym chciał dać dwa takie glosniki w jedna skrzynie koniecznie musza byc podzielone? Grały by razem nie ze jeden swoje a drugi swoje:)

Skomentuj

Zrób foto głośnik i wstaw na forum, ale jeżeli to głośnik estradowy, to niskiego basu nie wyciągniesz - raczej wysoki głośny wykop .

Lepiej było by je sprzedać i kupić jeden sensowny przetwornik .

Skomentuj

Jutro rano zrobie foty z moich dotychczasowych odsluchow wynika ze kiepsko przetwarza on wysokie dzwieki :P mistrz basu to tez nie jest
                a sprzedac mis ie nie oplaci bo znajac zycie dostalbym z anie 100zł to juz wole zeby mi je do trumny wrzucili :P

[ Dodano: 2010-03-08, 11:05 ]
                http://img193.imageshack.us/gal.php?g=08032010.jpg

takie troche zdjec i nienajlepszych bo nie moglem zlokalizowac w tym wielkim domu aparatu wiec telefonm zrobilem :P

[ Dodano: 2010-03-09, 10:33 ]
                Dobra zrobie sobie kosteczke 40x40x40 czyli netto jakies 55 litrow troche welny na sciany i zobaczymy jak zagra :)

Skomentuj

Czaruję...
                X