Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Alphard PS-8 parametry

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Alphard PS-8 parametry

Witam.
    Mierzył ktoś ten głośnik ?, w internecie są podane dwie wartości FS - raz 40hz a raz 100hz, poza tym nie jestem pewien innych wartosci.

Arek.

Ooooo PS-8 to chyba podrobka celestiona 8calowego. Nie znam tego glosnika ale mialem PS15 czyli prawie idealna kopie celestiona TR1525. Jesli to kopia celestiona estradowego to zapomnij o Fs=40hz.
    Te dane z allegro z FS=40hz sa od innego glosnika bo podaja tam cewke 2calowa a tak maly glosnik na pewno takiej nie ma.
    Oryginal celestiona mial zdaje sie 85hz.

Skomentuj

Swietnie brzmi ten głośnik, tzn. mocno detalicznie ale estradowej sprawności to on nie ma, choć od domowych jest głośniejszy.

Skomentuj

Profesjonalista, chcę pogadać na temat głośników firmy alphard .mój numer to 504-182-527.pozdrawiam

Skomentuj

Bo to podruba bardz odobrego glosnika. Choc jak mierzylem PS15 to mozna powiedziec ze doganial oryginal, ustepowal mu tylko w zakresie najwyzszych tonow bo nieco wczesniej opadalo mu pasmo. Glosnik zostal zaakceptowany do dalszej czesci badan ale niestety spalil sie po 15minutach proby mocy. To samo stalo sie ze wszystkimi alpiardami ktore dostalem na testy.

Nie wiem jaki magnes ma ten PS8 ale oryginal ma az 135mm i tu zaden producent mu jeszcze nie dorownal, szczegolnie jak sie wezmie pdo uwage Xmax oryginalu na poziomie ponad +-3mm. Eminence alpha 8 ma ''tylko'' 90dB ale idealnie plaska charakterystyke. Tak samo jeszcze zaden glosnik nie dorownal tesli ARZ6604/8

Skomentuj

Ja miałem parę alphardów i co niektóre dobrze grają ale moc mają podaną fałszywą, gdy ktoś poda taką jak mają napisaną to się spalą :cry:

Skomentuj

Czaruję...
            X