Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podłączenie subwoofera pod Kenwood'a KA-405

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Podłączenie subwoofera pod Kenwood'a KA-405

Witam!

Nie mogłem zdecydowac w którym dziale umieścic pytanie wiec jesli zły - porszę o przeniesienie.

Mam problem z podłączeniem subwoofera ( http://photos01.allegroimg.pl/photos...1/92/932519283 ) pod Kenwood'a KA-405 ( http://images.gittigidiyor.com/1164/...11643484_3.jpg ). Macie jakieś pomysły jak to zrobic? Jeśli trzeba by było zrobic jakis prosty układ albo coś w tym stylu to może się skusze.

Da się go podłączyc pod "kanał" B? Wiem, że stracę na tym moc ale kolumny które mam pod niego podłączone jeszcze nigdy nie poczuły 50% mocy tego wzmacniacza.

pozdrawiam

Podłącz jeszcze jedne kabelki pod kanał A, a drugi koniec kabli pod wejście w paneli HI LEVEL IN.

Skomentuj

Napewno są jakieś minusy przy takowym podłączeniu :) jakie? utrata mocy?

Skomentuj

Takie, że nie możesz przesadzać z podkręcaniem basu we wzmacniaczu. Żadnej utraty mocy nie będzie!

Skomentuj

A co będzie skutkiem "przesadzenia" ? :)

Podłączenie ma wyglądac tak? - http://img59.imageshack.us/img59/9960/podl.jpg

Skomentuj

15Hz, może być tak ale może być problem w fazą, albo głośniki podłącz pod high out w panelu. A tak wogóle to możesz sobie w prosty sposób i bardzo tani zrobić wyjścia na suba w tym wzmaku. Poszukaj na forum był już kilka razy pokazywany.
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz, poszukałem troche na forum ale porad jak podłączyc subwoofer pod wzmacniacz bez wyjścia dedykowane subowi jest tyle ile tematów. O jakim sposobie mówisz? Przy okazji zapytam: czy podlaczenie glosnikow pod high out jest dobrym rozwiązaniem? I jak sie przejawiają "problemy z fazą" ? :)

Skomentuj

A co z transformatorkami które z HI Level robia Sygnał RCA ??

Skomentuj

Nie rozumiem? Chyba, że pytanie do lklukasz'a

Skomentuj

Ogólnie :)

Zastosowanie trafka które przerabia sygnał Hi level na RCA (w Car Audio), niestety minusem jest ograniczenie mocowe (20W)

http://www.monacor.pl/catalogue-prod...155&SubKtg=521

Skomentuj

No prosze Cie nie mow mi ze musze kupowac cos za taka cene zeby subwoofer podlaczyc pod wzmacniacz muszą byc jakies sposoby

Skomentuj

Niie mówie żebyś kupował :) tylko ogólnie pytam czy takie coś przejdzie :)

Jedyny sposób jaki widzę to własnie podpiąc wzmacniacz na wejscie wysokopoziomowe z głośników :) i tyle :)

Lub poprostu w ęrodu wzmaka wyciągnać sygnał gotowy pod suba :) i jak pisał llukasz

Zamieszczone przez lklukasz
                        A tak wogóle to możesz sobie w prosty sposób i bardzo tani zrobić wyjścia na suba w tym wzmaku. Poszukaj na forum był już kilka razy pokazywany.

Skomentuj

ploter, źle Cie zrozumialem hm chodzi Ci o ingerencje we wzmacniacz? Jeśli tak to czy zwykły "mechanik" takich sprzętów zrobiłby mi to?

Skomentuj

Elektronik owszem :) tylko żeby był kumaty i wiedział o co chodzi :) a jak nie to spróbuj podpiąć ten panel pod kolumny (wejscia wysokopoziomowe) tylko nie szalej

Skomentuj

Dokładnie elektronik dziury w pamięci... W takim razie jak się udam do owego elektornika to powiedziec mu żeby wyprowadził mi wyjście niskopoziomowe (może czy ma byc mono?)?

[ Dodano: 2010-03-12, 09:54 ]
                              I przepraszam za pytania na poziomie gimnazjalisty ale dopiero od misiąca interesuję się co siedzi w naszych sprzętach stereo :)

Skomentuj

- Według mnie jedynym poprawnym podłączeniem jest podpiecie wyjsc głośników z wzmacniacza pod hi level IN na subie a skolei glośników pod hi level out jedynym minusem takiej operacji bedze odciecie glosników ponizej czestotliwosci odciecia na subie.
                                - Podłaczenie suba pod kanał B głośników na wzmaku moze powodowac problem z odprowadzeniem mocy (zwiekszy wydzielanie ciepła) która powstanie w subie po tym jak zostanie odciety sygnal i nie bedzie puszczony dalej na kolumny, po 2 nie wiem jak zniosą to koncowki mocy na wzmaku.
                                - Podłączenie jakie przedstawiłeś na schemacie czyli z kanału A wzmaka kable na suba i na kolumny nie wiem czy nie zmieni po 1 impedancji całego układu a po 2 wiekszy tak naprawde pobór mocy z koncowki na wzmaku i moze doprowadzic do jego uszkodzenia

Skomentuj

Czaruję...
                                X