Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Modyfikacja centrala i satelit od tonsil fenix

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Modyfikacja centrala i satelit od tonsil fenix

Witam jak w temacie posiadam centrala i satelity od fenixow. Uzywam ich do kina domowego jako central i tył (za front robią mistrale) i ostatnio postanowiłem troche je zmodyfikowac a mianowicie wymienic w nich wysokotonowce siedza tam GDWK 8/10/1 i powiem ze sa tragicze wiec pomyslalem o dokupieniu takich jak sa w mistralach czyli GDWK 8/50 i teraz moje pytanie co jeszcze powinienem zmienic? Domyslam sie ze trzeba na nowo zrobic zwrotnice ale ciezko mowic o zwrotnicy w tych glosnikach jak tam siedza odpowiednio na satelitach CL21 105k 250v i na centralu A/1u0k 250v. czy moze mi ktos cos podpowiedziec doradzic:) ?

Jest to moj pierwszy post na forum wiec jak cos zle podalem napisalem to sorki

nie zmieniłbym samego głośnika wysokotonowego, bo to strata kasy a wiele sie nie polepszy. Albo jedno sie polepszy a drugie pogorszy.
    Twoje pomysły są badziewne, a do lipy nie potrzeba radzić się innych :P
    Zmień kolumny, albo zainteresuj się prawdziwym DIY. Jak zrobisz coś sam to bedzie to najlepsze na świecie

Skomentuj

Nowy głośnik pociąga za sobą konieczność zaprojektowania nowej zwrotnicy, a bez sprzętu pomiarowego jest to niemożliwe.
      Tak jak kolega wyżej napisał, szkoda pieniędzy na taki "tuning".

Skomentuj

a ja jestem innego zdania.
        wiem jak badziewny jest ten glosnik bo mam je w monitorkach do kompa
        nie marnowalbym tez kasy na nowego GDWK

kupilbym http://www.allegro.pl/item949304835_..._1_2_5_cm.html i wsadzil je we fronty od obecnych glosnikow (da sie wykrecic oryginalny)
        wycinasz kratke i masz ladny front
        do tego dasz prosty filtr chociazby w postaci konda 5,6uF lub filtra 2 rzedu (przyklady podane w PDFie na aukcji)

wydasz niewiele a znacznie lepiej zacznie to grac. jak bys chcial juz cos lepszego to tak jak koledzy pisza - calkowicie nowa konstrukcja

Skomentuj

Czaruję...
        X