Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monitorki z STX 17-80-8 SC i centralny 2x Tonsil GDN 16/30

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Monitorki z STX 17-80-8 SC i centralny 2x Tonsil GDN 16/30

Bardzo prosze o pomoc. glośniki do kina. Front i sub już mam.
    1. Monitorki STX 17-80-8 SC - jaką obudowe (ile litrów, bass reflex czy closed)
    2. Centralny 2x Tonsil GDN 16/30 - jaką obudowe (ile litrów, bass reflex czy closed) (szeregowo bo głośniki są 4ohm a musze mieć 8ohm) + GDWK-10/200/8 PJ STX

sam nie wiem, ale na naszym forum były już te głośniki aplikowane, uzyj funkcji szukaj. :smile:

Skomentuj

proszę o pomoc. szukalem na forum ale niestety nie mogłem nic znaleśc.

Skomentuj

najlepiej wstaw parametry głośników do WINISD i oblicz poprawna obudowę. Nikt tego za ciebie nie zrobi.
        http://diyaudio.pl/portal.php?show=29

dla tych 2x GDN 16/30 dałbym na ślepo 25-30Litrów BR 50Hz

dla STXa musisz obliczyć sam.

[ Dodano: 2010-03-15, 00:05 ]
        to czy obudowa BR czy closed zależy od dobroci głośnika ( Qts lub Qtc bodajze ) w artykułach na pierwszej stronie pisze o co chodzi.

Skomentuj

Liczyłem obugowe do tego STX 17-80-8sc ale coś nie tak bo bas reflex wychodzi 66 litrów a closed 38 litrów

Skomentuj

rynio no na pewno coś nie tak :lol: daj 12-20 litrów mu i starczy z zależności czy zależy Ci na szybkości czy na zejściu.

Skomentuj

Jeszcze jedno. Jeżli robie ten centralny 2x Tonsil GDN 16/30 + GDWK-10/200/8 PJ STX obudowa np: 25 litrow to rozumiem ze te głośniki mogą grać w jednej komorze (nie trzeba ich oddzielać).

Skomentuj

Czaruję...
              X