Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie głosniki do starych kolumn??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie głosniki do starych kolumn??

Czesc mam taki problem: Chciałem wymienic głosniki niskotonowe w moich starych kolumnach (podłogowcach ok 50 l) ale niewiem na jakie, w jednej kolumnie siedzą dwa niskotonowce 8" (połączone szeregowo 2x4 ohm) sredni i sopran. Pomuzcie cos wybrac zalezy mi zeby to fajnie grało a niechce regenerowac głosnikow.

Pozdro

W takim razie wsadź tam jakiekolwiek 2 dwudziestki 4 om i będzie ok.

Skomentuj

napisz jaki to typ obudowy czy zamknieta czy bas reflex i jak mozes to napisz co w nich siedziało poprzednio. Od razu mogę powiedzieć ze do zamknietej nieważne co wwalisz a będzie dobrze grało.

Skomentuj

obudowa jest zamknieta a głosniki niewiem jakie to są, kolumny to Fisher STE191 dzieki

Skomentuj

Jesli sam nie jestes w stanie czegos zaprojektowac i zrealizowac to pozostaje do tej zamknietej na wymiar dobrac cos.
          Moze byc cos Tesli albo Tonsila (Alfred raczej nie poprawi nic).

Skomentuj

albo przerobić na bass reflex i dać stx'y

Skomentuj

ja bym sie z ty,m nie grzebal zrobil bym z tego jakas bude dla psa albo karmnik dla ptakow i zrobil bym nowa obudowe na czyms lepszym.. napisz ile chcesz kasy przeznaczyc na to

Skomentuj

Zamieszczone przez reoddai
                ja bym sie z ty,m nie grzebal zrobil bym z tego jakas bude dla psa albo karmnik dla ptakow i zrobil bym nowa obudowe na czyms lepszym.. napisz ile chcesz kasy przeznaczyc na to
                haha bardzo smieszne jak bedziesz miał te pudła to sam mozesz sobie zrobic bude dla psa albo nawet kibel !! :[ ja ich nie zmarnuje swojego czasu te kolumny niezle grały dopuki sie głosniki nie rozsypały :(

Skomentuj

zalezy co masz na mysli mowiac niezle... bo raczej to tylko kolumny dla kogos kto lubi glosno i durzo basu... ja wam wole mniejsze kolumienki ktore czysto graja... no ale cuz coraz wiecej ludzi patrzy tylko na Watts hehe i zeby magnej byl jak najwiekszy spoko rub jak chcesz ja bym sie w takie cos nie bawil

[ Dodano: 2004-11-26, 17:45 ]
                  a jak juz chcesz wsadzic tam jakies glosniki to wsadz 2 tesle arn 226-04-8 glosnik kupisz po 40zl za sztuke

Skomentuj

I własnie ja tak lubie głosno i duzo basu, a pozatym do muzyki techno to mi wystarczy nie musze miec czystego dzwieku dzieki

Skomentuj

Na allegro były ostatnio tanie visatony , do zamknietej w sam raz.

Skomentuj

buahahahahahaha to nie byly visatony!!!!!!!!!!!!!!!!! to byly aphardy!!!!!!!! kup ARn226 i Ci styknie

Skomentuj

Czaruję...
                        X