Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

CW1202C czy CW1002C ... ktory leprzy...????

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

CW1202C czy CW1002C ... ktory leprzy...????

ktory z tych przetwornikow jest leprzy do mojego pokoju ??pokoj ma niecale 9 m2 wys 4.20m chcem zrobic suba do dwoch kolumn o mocy 120 watt :).jedyne co rozni te dwa przetworniki co sa w temacie to moc , parametry TiS oraz cena
    poprostu nie wiem ktory wybrac i ktory bedzie leprzy do domciu chcem zeby ladnie gral i byl taki "mieciutki" "soczysty" basiorr .ktos napisal na tym forum ze CW1002C ma leprze parametry od tego drogiego ale nie wiem jaka powinna byc obudowa do tego przetwornika zeby byl taki ladny basik (chodzi mi caly7 czas o ten glosnik : CW1002C )do CW1202C z tego co ktos mi napisal na forum to zeby uzyskac tkie brzmienie to obudowa powinna mmiec litraz 60 l ale co do CW1002C to nie wiem jaki litraz byl by zeby bassik byll"soczysty" i "miekki"

a i ma ten sub sluzyc do sluchania muyk :i technno ,hip hop i rock :)

prosze was o pomoc w doradzeniu mi ktory przetwornik byl by leprzy do mojego pokoiku .osobiscie zastanawiam sie nad tym CW1002C ale nie wiem jak on sie spisze i jakiej mocy wzmaka mam do niego podlaczyc zeby go "ruszyc" z miejsca .

oddaje wam glos i prosil bym o dobre rady co do wyboru :) :)

pozdro

Z tymi parametrami to ja to napisałem, ale ja sam to przeczytałem gdzieś na elektrodzie. Cw gra miękko, nawet przy bardzo słabo tłumionej obudowie. Tylko, że on nadaje się tylko do zamkniętej!! Jeżeli zależy ci na jakości a nie ilości, myśle, że 45l netto będzie dobre. Warto dać dobry materiał tzn. mdf, ścianki po 22mm (koszt wyniesie około 40zł) no i dobry napęd około 150W. Cw1202C nie ma chyba większego sensu w tak małym pokoju. Pozdrawiam

Skomentuj

ale czy 45 l nett to nie zamalo dla tego przetwornika??tak wole bardziej jakosc niz ilosc .jezeli chodzi o material na obudowe to hyba raczej wybiore plytre wiurowa laminowana i zwykla plyte wiurowa zrobie poprostu grobe scianki 3cm powinny wystarczyc :).a jezeli zastosuje naped o mocy 200 wat to nie bedzie za duzo dla tego glosnika??. poprostu chcem zrobic woofer jeden ale porzadny zeby ladnie gral w moim pokoiku a nie charczal czy nie bylo wogule basu bo co to za sluchanie muzyki bez odrobiny bassiorka heheh

pozdro

Skomentuj

Jeden a porzšdny - powiadasz.
        I do tego ma być głoœnik Alpharda.

Wg mnie to dwa powyższe zdania się wykluczajš.

Alphard ma to do siebie że co byœ nie zrobił to po pewnym czasie stwierdzisz ze można zdecydowanie lepiej.

Jęsli raz a porzšdnie to niestety głosnik z przedziału do 500 PLN.
        Może nawet chwalony przez niektórych SLS 263.

Jak zrobisz takiego suba to na korzysć będzie działało uczucie że owszem możnabyłoby lepiej (jak zawsze) ale przedział cenowy to już tysišc złotych za sam głoœnik (np XLS) a kupne konstrukcje z XLSem to rzšd 2-3 tyœ.

Zastanów się.

Pozdrawiam

Skomentuj

ditomek przepraszam cie ale ja nie dysponuje takimi pieniedzmi zeby kupywac przetwornik za cene od 500 zl lub za 1000zl.poprostu jak narazie mnie na niego nie stac .niestety dysponuje tylko 500 zl na calego suba .ale chyba alphard nie gra az tak zle .mam dwie kolumny na LW800SX i gra to dosc ladnie chcem tylko dopelnic to subem i nic wiecej .duzo luidzi zachwala CW i chyba maja racje .poprostu jak mi sie dzwiek nie spodoba to sprzedam suba i doloze troche kasy i kupie troszke leprzy przetwornik ale jak narazie to dysponuje tylko 500 zl i niczym wiecej .

wiec jak narazie to alphard CW... to jedynhe wyjscie .moze kiedys sie zdecyduje na inny przetwornik ale jak narazie to checem zostac przy CW :) i chyba wybiore model CW1002C :)

pozdro

Skomentuj

Nie rozumiem ludzi ktorzy chca kupic jak najwiekszy glosnik za pewna kase zamiast mniejszy a lepszy.Czy to jakies ukryte kompleksy?

Skomentuj

nie wiem czy 25 cm to jest duzo ??moim zdaniem to jest srednio ale ja chcialem uzyskac tylko rade :) na temat ktory byl by leprzy przetwornik

pozdro

Skomentuj

Do pokoju 20m kw wystarczy dobra 20stka.
                Rada, zaoszczedz na 20/80/2 lub dwa takie , nie jest drogi a dobry.
                Moc wzmacniaczy i ilosc decybeli w poszczegolnych zakresach nie sa rzecza najwazniejsza dla kulturalnego sluchania.Jesli jednak chcesz imprezy robic to zainwestuj w przetworniki mocne i drozsze a nie koniecznie idealnie muzyczne.
                Wszystko zalezy od przeznaczenia.Gadalem kiedys z gosciem ktory mial jko satelity 4 altusy i jeszcze woofer chcial zbudowac - masakra wszystko razem
                Odpowiedzi nie beda jasne gdyz porownujesz glosniki ktore sa w swojej cenie podobne i nie ma co sie zastanawiac ktory lepszy jesli nie masz zalozen co do projektu, dlatego ludzie radza CI doinwestowanie jesli chcesz wiedziec co jest lepsze.
                PZDR

Skomentuj

no tak 20stka starczy ale koles mial 25 w pokoju troszke mniejszym niz moj i nizszym i basior byl bardzo niski niewiem dla czego :/ no ale mniejsza o to .chcem zeby mozna bylo sluchac dosc glosno a te 300 watt powinno mi wystarczyc :) i zeby bass byl niski ale mam niestety maly pokoik (nie cale 9m2).i chyba zdecyduje sie na tego 25cio cm CW1002C wsadze go w jakies 45 moze 50 l i zobacze jak bedzie gral :)

poprostu chcem zeby to chociazz gralo a moze kiedys wymienie tego CW1002C na JbL czy cos innego :)niewiadomo ,ale jak nrazie nie mam na takie glosniki kasy :/ niestety

pozdro

Skomentuj

25cm zupelnie starczy.

adam 85
                    nadaje sie on takze do br. sam mam go w takiej i gwarantuje ci ze gra o niebo lepiej jak w zamknietej - sprawdzone.

Skomentuj

Wg mnie poszczególne rozmiary nadaja sie do:
                      mniej/lub 8" - mały pokój, zaawansowany PC,
                      10" - mieszkanie w bloku
                      12" - domek jednorodzinny, duzy salon,
                      wiecej niz 12" - lotnisko :-)

Sam mam suba 10" i wiem ze wiekszego mi do bloku nie potrzeba, natomiast skuszony przez forumowiczow popełniłem suba na Lw800 do kompa.
                      Jak do kompa gra fajnie, szczególnie jak porównac do kreatiwów 2.1 za 400 PLN. Tu zdecydowanie mój sub guruje mocą (prawdziwe trafo a nie jakas mała kostka zamknieta w pudełku wielkosci mydelniczki) jesli chodzi o jakosc dzwieku wg mnie kreativ ciut lepiej (jakos tak bardziej miekko)
                      Inna rzecz ze ja LW wsadziłem do 18 litrów a z tego co ludzie pisza to on chciałby ciut wiecej. Dzisiaj z checia chciałbym sprzedac teo suba i kupic cos lepszego. Właśnie chce Ci zaoszczedzic tego kroku i celowo proponuje dobór głosnika z wyzszego przedziału. Jak stwierdzisz ze to nie to to co zrbisz z subem?
                      Inna sprawa jak jestes nowy i chesz sie czegos nauczyc (lutowanie, składanie elektroniki do kupy) to przetworniki Alfreda sa dobra alternatywa.
                      Polecam jednak 10 cali max, mam dziwne wrazenie ze im wieksza membrana tym projekt w jakis sposob sie komplikuje mimo iz to nadal głosnik i wzmacniacz.

Pozdrawiam

Skomentuj

Ostatnio podłączyłem swojego LW i aż się zdziwiłem, gra lepiej niż wcześniej. Ostatnio miałem okazje słuchąć różnych subów i trzeba przyznać, że niewiele odbiega... Jakoś tak gra bardziej melodyjnie, może na początku miałem zbyt wysokie oczekiwania!!??

Skomentuj

dobra u mnie cw1002c stoi sobie w pomieszczeniu niecałe 8 metrów kw , wysokosc jak w zwykłym bloku bo to jest zwywkły blok 4 piętrowy bez windy he , obudowa oczywiście zamknięta litraz 45 - głośnik i wzmocnienie co daje może jakies 42 litry albio wiecej albo mniej wytłumienie dobiera sie samemu w zalezności od gustu ale i tak nietrzeba wytłumiac , jak gra ? jesli chodzi o niskie zejście to zje lw na miekko i twardo jedncozesnie, głownym problemem jest to ze mało jest utworów z tak niskim zejściem żeby ci ten głośniczek pokazał jak potrafi zagrać wq takiej obudowie, impuls jest wyśmienity, jakoś jak na alpharda świetna, jak to sie mói cw to chyba najlepsza seria i niemożna zaprzeczyc że zła, bo jest naprawde dobra !! za tą kase cięzko o dobra 20 bo albo sie kupi coś taniego albo tylko tonsila a reszta to już powyżej wiec myśle że cw bedzie dobrym rozwiązaniem, u mnie to rga narazie na tda bo zasilał sobie lw800 a teraz zasila cw ... aż zrobi sie lepsiejszy wzmacniacz co nastapi za jakiś czas.

Moja opinia , da rade spokojnie tonsil ale niewiem jak u niego z zejściem bo cw zejdzie przyzwoicie (zastanawiam sie jak gra jego większy brat który na wykresach miał zejście o ponad 5 czy 10 db niższe), wiec bierz cw1002c i sie niezastanawiaj, wązne jest to ze trzeba go wygrzac, po czasie zacznie ci grać nietylko łądniej , bedzie czuc róznice a co wazniejsze po wygrzaniu jakby efektywnośc jego sie zwiększyła, przynajmniej u nie tak było albo to ja jestem pierd...yknięty w głowe

PS. gdybym miał brac teraz to chyba bym niezmienił decyzji nawet po odsłuchu bo lubie patrzec jak panienki pod barem koło mojego bloku tancza do mojej muzy

Skomentuj

Jak wsadzisz 12calowy to bedziesz miałw pokoju dodatkowy fotel. Aż sie dziwie że chcesz zagracać sobie taki pokoik subami kolumnami etc. Ja bym tam wrzucił jakieś fajne monitorki bez suba. No ale jak chcesz to myśle że 10cali bedzie wystarczające w zupełności.

Skomentuj

gadanie ... 45 litrów sub to akurat styka do 8 metrów kw , do tego mam dwie podłogówki 100 cm x19x22 i fajnei wygląda w małym pokoju, tylko trzeba to wykonczyć ale teraz jakoś widze że chciałbym satelitki mniejsze niż podłogowe i to nie ze względu na miejsce al;e jakoś tak he, może jak wykoncze to mi przejdzie ta nagła zmiana w głowie

Skomentuj

Panowie po co da dyskusja!Jak chłopak chce mieć wykop na 8 metrach to niech ma,z czasem jak go głowa rozboli to przejrzy sam na oczy i sie poprawi.A swoja drogą to musi być niezła masakra,ja suby musiałem uciąć na wzmaku(b.skromnym) bo stara telewizji nie mogła oglądać dwa pokoje dalej;]
                                PZDR

Skomentuj

ja nie narzekam na starych, puszczam głosno gdy ich niema w domu, jak zrobie nowy wzmak do cw ze 250-300 W to bedzie można wtedy przekręcic gałke gdy pusta chata i niecałe 8 metrów k do dyspozycji, a sąsiedzi ... kij im w oko głośna MUZA Rules

Skomentuj

Zdecydowanie 1002c latwiej bedzie Ci ti napedzic, a 30-stka w 9m^2 to mala przesada. Cw 1002c gral u mnie dlugi czas w salonie prawie 30m^2, a teraz w sypialni 20m i w zupenosci wystarcza do obu pomieszczen.

Skomentuj

Budzik: współczuje Twoim sąsiadom!
                                      Ja bym zabił jakby mi tak ktos napitalał 300 Watami.

Skomentuj

Budzik a jak złożysz tego wzmaka to coś kasy Ci zostanie?Bo obawiam sie o tynki w chacie...

Skomentuj

Czaruję...