Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

BeoLab 8000

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

BeoLab 8000

mam słabość do tej marki i ich rozwiązań, a tu pojawiła się okazja zakupu w UK tych kolumienek w stanie perfekcyjnym (niemalże fabrycznym) w okazyjnej cenie, jednak przez wzgląd na odległość i czas w tej chwili mógłbym je nabyć jedynie w ciemno :sad:
    trochę się szargam nad tym i wobec tego chciałbym zasięgnąć Waszej opinii czy wart? dodam iż kolumny wraz z transportem kosztowały by mnie max 5,5tys-jest to dla mnie dużo jednak jak się uprę to juz nie :wink:

to na allegro są za tyle samo:
    http://www.allegro.pl/item973515511_...olab_8000.html
    i nie trzeba ich przywozić z uk
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

o kurcze, a wczoraj te kolumny stały 6,8 zł

Skomentuj

Zamieszczone przez panwojciech
        mam słabość do tej marki i ich rozwiązań
        Wszystko zależy od tego co ma dla Ciebie większą wagę - design i słabość do firmy, czy dźwięk.
        Nie słuchałem tych kolumn, ale obudowy metalowe w postaci długiego walca stwarzają wiele problemów akustycznych do rozwiązania. Nie wiem, czy to się w pełni udało konstruktorom B&O. Myślę, że za te pieniądze można kupić lepiej grające kolumny i wzmacniacz.

Skomentuj

To są aktywne kolumny, skoro można je nabyć w polszy za 5tys więc nie jest tak zle, mam teraz inne priorytety (m.in walka z akustyką pomieszczenia) więc od "okazji" się wstrzymam. Co do samej firmy BiO bardzo mi się podobają ich rozwiązania-zawsze unikatowe i bardzo pomysłowe, design ma tu znaczenie, ale w kwestii audio również jest niezłe, mam kolumny w drewnianych obudowach które wciąż grają dobrze a są z rocznika `80

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT
            Nie słuchałem tych kolumn, ale obudowy metalowe w postaci długiego walca stwarzają wiele problemów akustycznych do rozwiązania. Nie wiem, czy to się w pełni udało konstruktorom B&O. Myślę, że za te pieniądze można kupić lepiej grające kolumny i wzmacniacz.
            No też mi się tak wydaje. Gdyby metal był dobrym materiałem na kolumny to na pewno jakieś firmy by go stosowały, a nikt tego nie robi nawet w hiendowych konstrukcjach. Metal ma za dużą gęstość aby się do tego nadawał. Za słabo tłumi drgania i łatwiej wpada w rezonanse. Te kolumny wyglądają jak taniochy do kd i zapewne porażającego brzmienia to nie będzie z nich (jakie tam są głośniki, 10cm?)

Skomentuj

one są lane z żeliwa-dodam że piękna robota, jednak dzwięku nie słyszałem, za to znam i dośc długo słuchałem beolab 8 i trochę poznałem beolab 9 uważam iż są relatywne w jakości dźwięku do swojej ceny

Skomentuj

Zamieszczone przez panwojciech
                one są lane z żeliwa-dodam że piękna robota, jednak dzwięku nie słyszałem, za to znam i dośc długo słuchałem beolab 8 i trochę poznałem beolab 9 uważam iż są relatywne w jakości dźwięku do swojej ceny
                Nie no, wyglądają ciekawie, jeśli chodzi o kwestie wizualną to jak najbardziej. Ciekawe tylko jak z dźwiękiem... A żeliwo czy stal to nie duża różnica w stosunku do drewna

Skomentuj

panwojciech, podjedź do wrocka do salonu banga i ich posluchaj. daleko nie masz przeciez a wszystko bedzie jasne.

Skomentuj

to sklep BiO jest we WRO? wybacz ale poza drobną wzmianką nie ma żadnego info na ten temat-możesz wskazać gdzie się znajduje?

Skomentuj

byl kiedys na rondzie, ale wczoraj zauwazylem ze nie ma go juz... moze zadzwon do dystrybutora i sie spytaj gdzie we wro sprzedaja banga

Skomentuj

Czaruję...
                      X