Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Amplituner + zestaw kolumn do kina domowego [1800PLN]

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Amplituner + zestaw kolumn do kina domowego [1800PLN]

Potrzebuję zakupić amplituner i zestaw kolumn do kina domowego. Budżet ~ 1800PLN. Pokój ma 25m^2. Zestaw głównie do kina, trochę rzadziej muzyka (rock). Zestaw ma być podłączony pod telewizor plazmowy - źródło to filmy na BluRay lub DVD. Myślałem nad:
    Yamaha RX-V465 + TAGA HARMONY 406

ZESTAW KINA DOMOWEGO DENON DHT 390 XP

ONKYO TX-SR 307 + TAGA 406

DENON AVR-390 + ?????????? STX ????????

PIONEER VSX-519V-K ?????????? STX ????????

w pierwszej kolejnosci zadbaj o jak najlepszy amplituner na jaki cie stac
    do kina wystarcza juz najtansze STXy (pomijam te szerokopasmowki)
    jak bedziesz juz mial dobry ampli to z czasem bedzie mozliwosc wymiany tanich kolumn na cos ze sredniej polki (nie szalej z rozmiarem)

Skomentuj

Zgadzam się.
      1. Jeśli sprzęt ma służyć również do słuchania muzyki to postaraj się aby ampli miał porządny zasilacz (najprostszym wyznacznikiem jest różnica w wadze poszczególnych modeli) Im cięższy tym lepszy bo ma większe, mocniejsze trafo. No i najlepiej, żeby końcówka mocy była na tranzystorach.
      2. Wszelkie wodotryski mają w przypadku kupowania nowego ampli drugorzędną rolę, gdyż wszystkie oferują porównywalną ilość najnowszych dekoderów.

Skomentuj

Sorki, że się wtrącę ale waga to ma znaczenie w amplitunerach za kila ładnych tysięcy, gdzie dopiero montowane są toroidy. Sam mam Yamahę 765 i waży tylko 11 kg (odsłuchiwałem jeszcze HK255 i Onkyo 607 ), a wybrałem ją min. z powodu pre-out, co pozwoliło podłączyć uniampa jako końcówkę. Amplitunera szukałem bardzo długo, bo to nie mała kasa, więc przy tym budżecie trzeba było posłuchać. Z tych co podałeś to ta sama klasa, a jak masz możliwość to idź na odsłuch (twoje ucho Ci podpowie) ale przy tych ampli to raczej nie usłyszysz różnicy. Nie wszystkie ampli (szczególnie niskie modele) posiadają dekoder DTS HD MA co ma znaczenie przy BD. Można sobie z tym poradzić kupując BD z takimi dekoderami. Prawdą jest to, że lepiej wydać/zrobić lepsze kolumny. Sam dołożyłem do kolumn (bo jeszcze wtedy nie znałem tego forum, wtedy kolumny były by DIY). Sub do tego już jest DIY. Nie sugeruj się mocą ampli którą podaje producent. Nie znam ampli który nie byłby na tranzystorach. Większość firm robi na tranzystorach Sankena.
        Pozdrawiam.

Skomentuj

Czaruję...
        X