Witam. Znudzony już psującymi się głośnikami Creative'a postanowiłem zbudować jakieś monitorki oparte o głośniki STX. Chciałbym, żeby zagrały dobrym impulsowym basem oraz czystą górą. Będą to monitory, ponieważ niestety nie mam w swoim małym pokoju miejsca na zwykłe podłogowe. Szukałem na forum i był wielokrotnie wyróżniany zestaw SCX+PJ, ale mam obawy, że niskotonowy nie będzie działał tak jak chcę. Może jakiś lepszy tweeter? Muzyki, której słucham to Hardstyle, Hardrock, Trance rzadziej D'n'B, House. Od razu uprzedzam, że nie jestem fanem dudnienia subwooferów do komputera. Fundusz ok. 300 zł na głośniki+zwrotnice, czyli pozostaje ok. 200 zł na same głośniki. Pokój mam stosunkowo mały, bo ma 9m˛, ok 2,5m wysoki, dach wystający pod kątem wgłąb pokoju. Możliwe że będę słuchał muzyki w większych pomieszczeniach - 14m˛.
Przy okazji mam pytanie. Czy lepiej zrobić Gainclone i jakiś Equalizer czy np. UniAmpa? Tymczasowo będę miał wzmacniacz Unitry z korektorem.
Przy okazji mam pytanie. Czy lepiej zrobić Gainclone i jakiś Equalizer czy np. UniAmpa? Tymczasowo będę miał wzmacniacz Unitry z korektorem.
Skomentuj