Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Altus 140 jak je usztuwnić

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Altus 140 jak je usztuwnić

Witam.
    Mam do was pytanie ,powiedzcie mi jak i czym usztywnić obudowy od altus140?

A po co masz to robić? najprościej to zrobić nowe

Skomentuj

nie chce nowych robić chce usztywnić te więc jak je mogę usztywnić?

Skomentuj

Wystarczy kilka poprzeczek wewnątrz i myślę że to będzie wystarczająco...

Skomentuj

Możesz wkleić wewnątrz rozpórki z listew 2x2 cm, na krzyż przesuwając kilka cm od osi symetrii. Usztywnienia powinny być ze sobą sklejone. Nie spodziewaj się jednak dużej poprawy dźwięku. Altusy grają dość agresywnie i głośno, tak zostały zaprojektowane.

Skomentuj

ma jeszcze inne pytanie powiedzcie mi jak zmniejszyc obciążalnosć gdwt w altus 140

Skomentuj

Zamieszczone przez elektronik600
              powiedzcie mi jak zmniejszyc obciążalnosć
              że co mu zrobić?

Temat zaraz poleci do kosza, a Ty kolego wejdź na stronę główną i poczytaj arty bo Twoja wiedza jest marna :neutral:

Skomentuj

Na moje oko to jak mu tlumik zalozyc by gral ciszej :roll:

Skomentuj

a jak wykonać taki tłumik

Skomentuj

Zamieszczone przez maxxx222
                    Na moje oko to jak mu tlumik zalozyc by gral ciszej :roll:
                    od rometa taki? :lol:

Skomentuj

csbiczekNie żebym był chamski ale jakby to normalny użytkownik napisał to zaraz by dostał upomnienie ze może dostać warna za głupie,bezsensowne wypowiedzi nieprowadzące do znikąd i z zalążkiem kłótni. Jak to zawsze powtarza moja mama Przykład idzie z góry tak wiec może przestań cwaniakować i pomóż :?: Taka moja skromna sugestia.

A tłumik wykonuje się z rezystorów. Zależnie od tego o ile decybeli chcesz ściszyć GDWK do tego dobiera się rezystory.

Skomentuj

maxxx222, to wytłumacz mi słowo
                        Zamieszczone przez elektronik600
                        obciążalnosć
                        bo ja nie wiem czy chodzi o to żeby go przyciszyć, czy żeby mu zmniejszyć impedancję(były już takie pomysły), może inny dziwny pomysł, nie wiem o co chodzi więc jak mam pomóc?
                        Ok czekamy na konkrety od autora bo na razie nie wiadomo jak to ugryźć...
                        A napisałem płytki żart z tłumikiem od rometa bo temat sięga dna poziomem intelektualnym... :neutral:

Skomentuj

Kolego elektroniku600, musisz poczytać tematy dot. głośników, kolumn, zwrotnic, itp.
                          Artykuły są napisane w przystępny sposób i dopiero potem zadawaj pytania, wiedząc o co pytasz i móc zrozumieć odpowiedzi. Tu pierwszy artykuł dot. zwrotnic i tłumików.
                          http://diyaudio.pl/portal.php?show=37

Skomentuj

Znając te kolumny wiadomo jaki jest GDWK i wiadomo ze "drze ryja". Można się domyśleć ze chodziło o tłumik. A poza tym nie wiem o co b wiec pytam :?: Albo się nie udzielam.
                            Proste zasady.

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
                              to wytłumacz mi słowo
                              Może ja wytłumaczę koledze jak i moderatorowi: http://tinyurl.com/ylcl8w8

Akurat pytanie elektronik600 jest proste, konkretne, jasne, dotyczy akustyki, nie jest offtopowe i można na nie normalnie odpowiedziec nie robiąc przy tym zbędnego szumu. Za to niektóre z odpowiedzi
                              Zamieszczone przez csbiczek
                              sięga dna poziomem intelektualnym... :neutral:

Skomentuj

Zamieszczone przez brencik
                                Może ja wytłumaczę koledze jak i moderatorowi: http://tinyurl.com/ylcl8w8
                                to się kolego tyczy przewodów a nie głośników jak byś nie zauważył, a autor chyba nie pytał o kable co?
                                Zamieszczone przez brencik
                                Akurat pytanie elektronik600 jest proste, konkretne, jasne, dotyczy akustyki, nie jest offtopowe i można na nie normalnie odpowiedziec nie robiąc przy tym zbędnego szumu. Za to niektóre z odpowiedzi
                                csbiczek napisał/a
                                sięga dna poziomem intelektualnym... :neutral:
                                żeby wszystkie Twoje odpowiedzi były takie piękne i rzeczowe to byś nie miał tych 2 warnów co?

Skomentuj

Czaruję...
                                X