Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Szczelina do stx AA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Szczelina do stx AA

Witam
    Jaka wysoka szczelinę dać do stx AA.Czy 3 cm wystarczy ?

[ Dodano: 2010-04-02, 20:53 ]
    Aaa szeroka 3 cm a wysoka byłaby 35,4 cm daje nam 106 cm2 wystarczy żeby nie było żadnych świstów?

teoretycznie powinno byc OK
    te 3cm to takie minimum dla takiego glosnika

dla 8" daje min 25mm

Skomentuj

Dam 4 cm i powinno być ok :wink:
      A jeszcze tak stx zaleca 50 litrów bude i widzę że wszyscy robili 50 litrów.Ja słucham większość wolnych bitów mógłbym trochę zwiększyć budę :?:

Skomentuj

Nie wiem czy jest sens dawać większą bo i tak ma w 50l przyzwoite zejście... Jak chcesz na próbę możesz mu dać np 70l ale bez przesady...

Skomentuj

wg mnie przesada

Skomentuj

Co za dużo to nie zdrowo... To nie jest tak że jak masz te 50l i głośnik schodzi ci do przykładowo 40Hz to jak dasz 150l to nagle zacznie schodzić do 10Hz... To wszystko nie jest takie piękne, jest jeszcze wytrzymałość mocowa... Jak dasz mu za duża obudowę to nie przyjmie nawet swojej mocy znamionowej...

Skomentuj

Nom zobaczę jeszcze ile dam.Teraz mam 2 sztuki w skrzyni ok 122 litry czyli ok 57 litrów na sztukę i do 36 Hz schodzi .
              Wiem że jest wytrzymalość mocowa i głośnik przyjmie swoją moc termiczną ale nie mechaniczną.
              A czy można wierzyć w te 350 wat czy zawyżone to jest :?:

Skomentuj

Zamieszczone przez rucin_
                A czy można wierzyć w te 350 wat czy zawyżone to jest
                to wszystko zalezy w jakiej aplikacji masz glosnik, jaki wygnal podasz i jak dlugo
                ale osbiscie uwazam ze wzmacniacz powinien miec conajmniej 300w zeby optymalnie go napedzac (chociaz gra na duzo slabszych)

Skomentuj

No u mnie grają 2 sztuki na 150 watach i już odczułem to że im mało.

Skomentuj

Ja mam go podpiętego pod 2x120 i mało mu mocy jest :twisted:

Skomentuj

Czaruję...
                    X