Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowa kolumn - od czego zacząć?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Budowa kolumn - od czego zacząć?

Witam.
    Pomyślałem, że dobrze byłoby spróbować swoich sił w DIY. Jako, że byłaby to moja pierwsza konstrukcja kolumn, jestem kompletnie zielony i nie wiem z której strony się za to zabrać, więc liczę na pomoc w waszej strony. Chcę aby były to większe monitory (ok. 15l), skrzynka na głębokość nie może mieć więcej niż 20cm. Pokój 4,5x3,5m (ok. 15m^2), kolumny rozstawione 1m od siebie (niestety bardzo blisko ściany). Słucham rozmaitej muzyki, od Klasyki po Hard Rock. W ogóle nie słucham Techno, Hip-Hopu, muzyki Klubowej i tego łajna z radia Eska. Lubię szybki kontrolowany bas (byle nie był zamulony), lekko cofniętą średnicę (ale naprawdę lekko, a nie korektor V) i nie męczące, delikatne wysokie. Preferuję obudowy zamknięte. Do dyspozycji mam 2x20W sinus przy Robc 8Ω z tranzystora (full tranzystor, żadnych scalaków). Skrzynka miałaby być malowana pistoletem. Budżet 500zł na skrzynki, głośniki, zwrotnice i inne duperele. Jakie propozycje?

Totem mite. Tani zestaw na PJ + 17SCX. Poprzegladaj konstrukcje.

Skomentuj

Kondensator przejrzyj gotowe konstrukcje i wybierz coś co kosztowo Ci odpowiada. W tej cenie jest trochę zestawów, jednak nikt nie może stwierdzić, który z nich najlepszy bezkompromisowo :wink: Możesz też zajrzeć do mojego podpisu, tam jest kopalnia projektów..

Skomentuj

Czaruję...
      X