Mam wzmacniacz CREATIVE 17W. Chciałbym uzyskać moc do zasilenia 210W głośnika (chcę zrobić nowy sub). Myślałem nad kupieniem wzmacniacza samochodowego, i podłączenie wyjścia z tego 17W do wejścia w innym wzmacniaczu. Czy wtedy ten CREATIVE wydawałby polecenia temu mocniejszemu i wtedy z głośnika wydobywał by się dźwięk. Od razu dodam że ten 17W musi się znajdować w tym zestawie, ponieważ jest to wzmacniacz od głośników 5.1 a są to głośniki komputerowe. Jak by to miałby być sam subwoofer to bym się nie pytał.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
210W< z 17W.
Collapse
X
-
Doucz sie do czego sluzy wzmacniacz i co mozesz a czego nie podac na jego wejscie. Nie możesz po prostu kombinować "widzi mi sie". Robisz wzmacniacz od podstaw (transformator, zasilacz,koncowka mocy,przedwzmacniacz) albo ciesz sie dalej ze masz creative`a. Zapraszam na stronę główną do czytania artykułów.
-
1. Jaki jest glosnik docelowy?
2. Wzmacniacz samochodowy do domu to najgorsza opcja akurat :P
3. Wystarczy wstawic odpowiednie rezystory na wyjscie tego wzmacniacza 17W zeby uzyskac sygnal niskopoziomowy, ale wiekszosc paneli do suba ma wejsie wysokopoziomowe i wtedy mozesz wpiac bezposrednio.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez cursorPomiń oryginalną końcówkę z creative'a i sygnał podaj bezpośrednio na nowy sub.
Będzie to najlepsze rozwiązanie.
Skomentuj
Skomentuj