Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

210W< z 17W.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

210W< z 17W.

Mam wzmacniacz CREATIVE 17W. Chciałbym uzyskać moc do zasilenia 210W głośnika (chcę zrobić nowy sub). Myślałem nad kupieniem wzmacniacza samochodowego, i podłączenie wyjścia z tego 17W do wejścia w innym wzmacniaczu. Czy wtedy ten CREATIVE wydawałby polecenia temu mocniejszemu i wtedy z głośnika wydobywał by się dźwięk. Od razu dodam że ten 17W musi się znajdować w tym zestawie, ponieważ jest to wzmacniacz od głośników 5.1 a są to głośniki komputerowe. Jak by to miałby być sam subwoofer to bym się nie pytał.

Doucz sie do czego sluzy wzmacniacz i co mozesz a czego nie podac na jego wejscie. Nie możesz po prostu kombinować "widzi mi sie". Robisz wzmacniacz od podstaw (transformator, zasilacz,koncowka mocy,przedwzmacniacz) albo ciesz sie dalej ze masz creative`a. Zapraszam na stronę główną do czytania artykułów.

Skomentuj

1. Jaki jest glosnik docelowy?
      2. Wzmacniacz samochodowy do domu to najgorsza opcja akurat :P
      3. Wystarczy wstawic odpowiednie rezystory na wyjscie tego wzmacniacza 17W zeby uzyskac sygnal niskopoziomowy, ale wiekszosc paneli do suba ma wejsie wysokopoziomowe i wtedy mozesz wpiac bezposrednio.

Skomentuj

Jak chcesz zrobić nowy sub, to dorób także końcówkę mocy(schematów jest sporo na forach, tak samo opinii o samych końcówkach).

Pomiń oryginalną końcówkę z creative'a i sygnał podaj bezpośrednio na nowy sub.
        Będzie to najlepsze rozwiązanie.

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor
          Pomiń oryginalną końcówkę z creative'a i sygnał podaj bezpośrednio na nowy sub.
          Będzie to najlepsze rozwiązanie.
          Jeśli zastosuje już całkiem nowy sub to resztę pasma będzie trzeba też wymienić bo nie zagra to ze sobą... Chyba że ktoś lubi jak mu bas zagłusza wszystko prócz obijającego o siebie szkła..

Skomentuj

A mogę te kable +/- co idą z CREATIVE'a zakończyć wtyczką RCA, i podłączyć do wejścia w drugim wzmacniaczu? Czy to zadziała?

Skomentuj

berkas97 czytaj co sie do Cibie pisze :!: Tak po prostu nie mozesz zrobic :!:

Skomentuj

berkas97, uszkodzisz wzmacniacz

Skomentuj

Czaruję...
                X