Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mały subwoofere do domu i auta na stx 22/200/4sc

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mały subwoofere do domu i auta na stx 22/200/4sc

Witam. Zakupiłem na początku 2010 roku Stx 22/200/4SC (narazie siedzi w jakies badziewnej tubie) i chciałbym zrobić do niego obudowę,w której głośnik będzie miał w miare dobre zejscie i kopa.Użwał go będe do filmów oraz muzyki. Pokój mam ok 12m2.Zasilany będzie Radiem Rema Toccatta 2x40w(radio ma już ok 25lat)
    Zależy mi przedewszystkim na w marę niskim i przyjemnym dla ucha basie.Głośnik już taki mam i niechcę go sprzedawać. Myślałem nad obudową 32l BR 75x160mm strojony na ok 45hz. Czy taka obudowa jak podałem będzie spełniac moje wymagania.Aha i jeszcze jedno nie mogę sobie pozwolić na pobranie winISD ponieważ mam internet z ery straszny badziew:(
    Proszę was o porady.Ewentualnie jak by ktoś z Was mógł by mi tę obudowę wyliczyć

Poszukaj programu WINISD wrzuca parametry glosnika tam i posymuluj. Wynikami symulacji pochwal sie na forum to na pewno ktos cos doradzi :)

Skomentuj

Szukałem.Znalazłem i okazało się że net jest zbyt daremny by cokolwiek z ty zrobic, jak za 1 razem próbowałem to jakies głupoty mi wychodziły.Poddaje sie nie ogarniam tego:( a czy ta obudowa 32l BR 75x160mm strojony na ok 45hz sie sprawdzi czy jest ona dobra?????

Skomentuj

W ogóle to nie ten dział!

Skomentuj

Wklej te glupoty co ci powychodzily z wykresow. Poczytaj artykuly o programie itd :P.. 32L prawdopodobnie za duza bedzie

Skomentuj

Mam blue connecta i niestety nie moge sobie pozwolic na dalsze zabawy z tym programem ponieważ mam limi transferu. I już go mam przekroczony i nawet google sie 15sek otwieraja. Jeśli uważasz że za duża to ile wg Ciebie powinna miec i jakie rozmiary powinien miec BR

Skomentuj

Będzie dobra- mój pracuje w 36.5 litra strojony na 40hz. pozdrawiam

Skomentuj

Dzieki wielkie.

[ Dodano: 2010-05-05, 19:59 ]
                Postanowiłem zaryzykowac i wyliczyć sobie samemu obudowę przez winisd i wyszło mi że powinna miec 33l strojona na 45Hz i br śr 7,20cm i dł 12,96 hehe

Proszę mnie poprawić jeśli sie pomyliłem.Ew. podpowiedziec poradzic co i jak do tej obudowy.

Skomentuj

Czaruję...
                X