Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GDN18AKX + SC10N

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

GDN18AKX + SC10N

Witam.

Po 2 miesiąca oczekiwania na wysokotnowke AKX250 postanowiłem zakupić visatona SC10N (Miała być dostępna od miesiąca w STX ale dajej jej nie ma). Kupiłem głośniczki Visatony bo są tańsze i też chwalone. Jest to moja pierwsza konstrukcja więc z tąd to zniecierpliwienie.
    Niestety zwrotnice już dawno zrobiłem według tego projektu http://www.fratu.pl/irek/files/stx_g...0-250-8akx.GIF .
    Będą grały w obudowie 23 litry bez uwzględniania głośników i przegród.

Czy dużo trzeba będzie to modyfikować ?
    Co myślicie o tej konfiguracji jak na pierwsze lepsze kolumienki ?

Dziękuje za opinie.

Ta kopułka zepsuje Ci całą grę tych kolumn... Nie będziesz widział przez tą kopułkę jak potrafi na prawdę zagrać 18AKX... Miałem kiedyś 15AKX z PJ i byłem rozczarowany jego grą. Później trafił mi się zestaw 15AKX i DX25, to już miało sens i wielu się to podobało. W dodatku zwrotnicy nie masz... Przejrzyj gotowe zwrotki w przyklejonych i zobacz z czym możesz tego STXa łączyć.

Skomentuj

SC10N nie zasługuje na połączenie z niczym lepszym niż ARN150, pomysł łączenia jej z 18AKX jest wyjątkowo nie trafiony.

Skomentuj

Głośniki GND AKX18 kupiłem już chyba ze 3 miechy temu za 220 zł wraz z przesyłką używane (poprzedni właściciel miał je 4 miesiące z tego co pisał nie używał). Przede mną ciężki okres 2-3miechów pisania pracy mgr. obrona w Lipcu a ja nic nie mam :/ Chciałbym skończyć te kolumny i cieszyć się tak lepszym dźwiękiem niż ze starych kolumienek z Zodiaka (16/20GN).
        Wątek ekonomiczny nie jest tak ważny ale nie chciałem żeby moje pierwsze kroki były w budżecie za ponad 500 zł. Następne będą staranniejsze :)
        Zwrotnice zrobiłem już jakiś miesiąc temu :( OD razu chciałem w komplecie AKX 250 a nie z DX25 więc trochę ta konstrukcja chyba się różni :/
        Visatony dziś przyszły :/ Czyli jednak odradzacie ?
        Chwilo też nie bardzo mam pod Co je podpiąć bo mam tylko Unitre PW7020 i 2xTDA7294 własnej konstrukcji które wykonałem jak wyczekiwałem wyskotonówek.

Skomentuj

podlacz to co masz i sluchaj.
          po obronie kupisz GDWK i podmienisz

Skomentuj

W weekend będę kombinował czy dawać BR , CLOSED czy TL . Ponoć AKX słabo grają niskimi to może w TL by coś więcej pokazały :) Mógłby ktoś rzucić fachowym okiem czy ten glośniki nadał by się do Lini Transmisyjnej ?

Skomentuj

dolphin123, funiax1, słyszeliście SC10N czy tylko powielacie opinie? Nie jest to zły głośniczek i nie przesadzajmy że zje AKX-y i ucieknie w nocy Jakaś vifka to zawsze coś lepszego, ale za 5 dych ten glośnik nie bardzo ma konkurencję. Gra naprawdę poprawnie, jak się go odpowiednio zaaplikuje to potrafi być delikatny. Ze szczegółami trochę gorzej ale nie jest źle... Generalnie byle się nie wybijał za mocno bo wtedy potrafi nieładnie zasyczeć.

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
                dolphin123, funiax1, słyszeliście SC10N czy tylko powielacie opinie?
                W gotowych konstrukcjach są moje monitory na nim z ARN150 więc nie wymyślam.
                Zamieszczone przez melisław
                Jakaś vifka to zawsze coś lepszego, ale za 5 dych ten glośnik nie bardzo ma konkurencję.
                no i za 5 dych można kupić vifkę TC26 , gra o wiele przyjemniej, ale w tym momencie to bez znaczenia niech kolega poskłada co ma i słucha, a jak stx,y będą dostępne to podmieni.

Skomentuj

Zamieszczone przez funiax1
                  vifkę TC26
                  Mam bezposrednie porównanie tej vifki i SC10N. I z tych dwóch rzeczywiście vifka wygrywa. Nie jest to skok milowy ale kilka szczegółów które dają ogólny lepszy obraz. Natomiast cena vifki jest promocyjna i to też trzeba pamiętać (chociaż ja płaciłem po 6 dych ale za parę )

Skomentuj

Czaruję...
                  X