Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wkładka gramofonowa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wkładka gramofonowa

Witam. Jakis czas temu sprawiłem sobie starszy gramofon. Dźwięk mnie nie satysfakcjonuje do końca, wyczuwam winne wkładki. Igła w niej jest wysuwana. Proszę podpowiedzcie mi co wymienić czy wkładkę z igłą czy samą igłę? To dla mnie nowy temat, a moja wiedza póki co jest marna. Dziękuje za pomoc
    Załączone pliki

Dałeś tak małe zdjęcie, że nic nie widać. Wrzuć większe ...

Skomentuj

odświeżam :)

Skomentuj

Widzę standardową wkładkę. Możesz albo tanim kosztem jakaś audiotechnikę włożyć, albo pomyśleć o czymś bardziej konkretnym. Czego słuchasz na tym i do czego ten gramofon - domowe słuchanie czy dyskotekowe scratchowanie??

Sam sprawiłem sobie do swojego Bernarda wkładkę SHURE M44 z igłą i nowym koszykiem i jestem baaardzo zadowolony. To tzw. system krótki, często preferowany do domowego odtwarzania.

Jako typowe DJ'skie wkładki to polecam coś z systemów długich np. Ortofona. Znajomy DJ ma i bardzo sobie chwali. W ogóle wkładki to baaardzo rozległy temat.

Sama igła może być już zjechana, ale z czasów pracy w serwisie to zazwyczaj wkładki padały. Igłę możesz zepsuć zazwyczaj tylko przez jej pogięcie. Ja wymieniłbym całość.

Skomentuj

wymień wkładkę + igłę na nową i problem zniknie

Skomentuj

Czaruję...
          X