Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nowe diy, dylemat

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nowe diy, dylemat

Witam
    zabieram sie od czerwca za kolejne kolumny, do pokoju 12-14m^2, mam sporo dylematow, chcialbym abyscie mi pomogli w ich rozwiazaniu.
    po 1. czy robic konkstukcje 2 drozna, czy 3 drożną, z mniejszym wooferem, zeby nie "dusił" sie w mniejszym pokoju( stawiam na to).
    po2. Jakich głosnikow w cenie do 1500zl uzyc, chcialbym znac wasze zdanie, bo macie juz doswiadczenie, wiecie co jak gra, sam mam zbyt duzy wybor w tym budzecie.
    Napęd yamaha rx-497 z cd do kompletu. Muzyka w znaczniej czesci rock, lekkim metal, troche bluesa,jazzu, spokojnych wokali itd :)
    Prosze o zaproponowanie mi paru projektow z opracowana zwrotnica i odpowiedzenie na moje pytania
    Z gory dziekuje i pozdrawiam

alhut, zainteresuj sie moze awx-ami jako 2,5 drogi, jest kilka zrealizowanych projektow na tych przetwornikach

Skomentuj

A może po prostu 3 drogi na STX i zwrotnicę? Jest to bardzo udany projekt i welu userów go sobie ceni

Skomentuj

Zamieszczone przez bibi717
        A może po prostu 3 drogi na STX i tą zwrotnicę?
        Znajomy ma własnie 3 drogi w 12 mkw i sam twierdzi ze sie kisi :) przeniósł do salony 20mkw i mu kopara opadła :)

Zamieszczone przez alhut
        kolumny, do pokoju 12-14m^2
        Ja bym proponował porządne 2 way na Seasach 18cm woofer lub 2.5way ale z myślą przeniesienia do większego pokoju :)

Osobiście mam 2xARN188 w kolumnie i na bass nie narzekam ale kolumny sie kisza :P ciche słuchanie ok ale zeby dostały pewien pulap Voltów żeby się rozbujały to już wysiedzieć nie idzie i zastanawiam sie nad 2 way STX AWX :)

Skomentuj

No wiesz. Ja mam w pokoju 12mkw 2x ZG 30 i już jest głośno że sąsiedzi pukają :)
          Lepiej mam u babci. Stoi tam kino 4xZG40 + sub na GDN 30/120 tylko że tam już pokój ok.35mkw

Skomentuj

To jest ścisła kwota czy możesz coś dołożyć?? Bo jak jesteś skłonny dołożyć ok 300zl to może to??

http://www.troelsgravesen.dk/3WClassic.htm

Skomentuj

Zamieszczone przez maxxx222
              To jest ścisła kwota czy możesz coś dołożyć?? Bo jak jesteś skłonny dołożyć ok 300zl to może to??

http://www.troelsgravesen.dk/3WClassic.htm
              Bardzo ciekawa konstrukcja. Ciekawe czy autor może dołożyć :)

Skomentuj

Gość ma 1500zł na głośniki a Wy mu stx polecacie? Ja bym się seasem zainteresował :smile:

Skomentuj

Ja bym poszedl w strone Ushera 8945+9950 2-way.

Skomentuj

stawiam na 8945 i 9950, sporo poczytalem i to powinine byc dobry wybor.
                    Te 3 way classic za duze do mojego pokoju `

[ Dodano: 2010-04-26, 21:35 ]
                    i jaka jest roznica miedzu 8945-a a 8945-p?

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161
                      Gość ma 1500zł na głośniki a Wy mu stx polecacie? Ja bym się seasem zainteresował
                      Zamieszczone przez ploter
                      Ja bym proponował porządne 2 way na Seasach 18cm woofer lub 2.5way ale z myślą przeniesienia do większego pokoju
                      http://www.troelsgravesen.dk/CA18RNX.htm

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh
                        Ja bym poszedl w strone Ushera 8945+9950 2-way.
                        całkowicie się z tobą zgadzam
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

czy moze 8935a i 9930? spora roznica, oprocz w cenie?

Skomentuj

a ja bym kupił to:
                            http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=19365
                            I miałbym tanio, dobrze. Po normalnych cenach trzeba by też te 1,5kzl wydac na kolumny oparte na kepie i xt

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                              a ja bym kupił to:
                              http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=19365
                              I miałbym tanio, dobrze. Po normalnych cenach trzeba by też te 1,5kzl wydac na kolumny oparte na kepie i xt
                              też warto
                              same kep-y z przesyłkami kosztują tyle co kolega chce za cały komplet
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Za taką cenę to nawet nie ma się co zastanawiać.

Skomentuj

ja bym zaproponował to http://www.troelsgravesen.dk/PL18XT.htm mnie kosztowały około 1500 ,-

Skomentuj

Zamieszczone przez kac_zor
                                    Przy takim budżecie nie robił bym niczego z xt25, to już lepiej te kepy z xt19 zestaw niezły a cena niewielka.

Skomentuj

i tak dopiero w czerwcu bede robil, zbieram pieniazki narazie, wiec tego zestawu z kep-em nie kupie.
                                      Zdecydowalem sie na Ushery, 8945 i 9950, jednak jezeli bylaby zwrotnica to wolalbym zaoszczedzic i zrobic 8935a i 9950, albo 9930. Bedzie sporo gorzej, czy na podobnym poziomie?

[ Dodano: 2010-04-27, 17:34 ]
                                      chyba jednak zdecyduje sie na er18 i 27tbfc/g, tylko znow pojawiaja sie dylematy...
                                      27tbfc/g czy 27tbfc?
                                      ca18rnx, czy er18rnx?
                                      Przepraszam za zamieszanie ale ciezko sporzytkowac dobrze taki budzet

Skomentuj

alhut seasy alu i ushery maja troche inne brzmienie... Musialbys do kogos podjechac i posluchac seasow czy usherow jak graja. toma085 bardzo dobrze opisal w swoim watku seasy i ushery.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X