Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dexon WD100- co o nim sądzicie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośnik ma wysokie fs więc ten SPL jest realny.
    Z dexonami mam małe doświadczenia, kupiłem kiedyś 4szt drb 25/40 8ohm, w celu sprawdzenia ich w odgrodzie po 2 szt na stronę. Też typowo głośnik nastawiony na SPL bo lekka papierowa membrana, miękkie zawieszenie, fs w okolicach 40Hz, coś na styl starego tonsila. 2 Dexony połączenie równoległe filtr cewa 9mH ... efektywność zabija.
    Chyba ok 88-90dB po filtacji z tego wynalazku osiągnałem bezproblemowo a przecież to odgroda :mrgreen:

Skomentuj

Yoshi_80 a więc raczej ten WD100 bo te 800w w mieszkaniu... :lol: to chyba troche za dużo

Skomentuj

Nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi. Przedewszystkim nikt nie każe podpinać Ci do niego takiego wzmaka, mówiłem że już przy tych 150 watach pogra. Mocniejszy wzmacniacz daje się po to aby móc dostarczyć moc nominalną z zapasem dynamiki, stąd te 800 wat których i tak prawdopodobnie nigdy ten głośnik nie zobaczy (bo 1 nie masz odpowiedniego procesora dźwięku który pozwoliłby mu grać z mocą program, 2 stx mógłby tego zwyczajnie nie wytrzymać). Więc odrzucanie tego głośnika z tego powodu było by bezsensem.

Skomentuj

Chyba jednak zdecyduję sie na gdn 32-450-4 SC myślę że mi wystarczy :wink: Dzięki za sugestie

Skomentuj

Czaruję...
          X