Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

I znowu zabawa od nowa czyli które 3wey wybrać a może 2,1/2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

toma085, no to nie źle :shock:
    ktoś był wyjątkowo zazdrosny
    btw: przecież nie podawałeś i nie rozpowszechniałeś zwrotek od niego więc powinieneś mieć czyste sumienie.
    Ale i tak nie smak pozostaje.
    Pozdrawiam
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

heh... nie ma co się na wszystkich obrażać i strzelać focha. Przecież nic takiego się nie stało. Myślisz że Pan Albecki nie przegląda internetu?

Skomentuj

Przyznać się, który to taki kapuś? To już szczyt jest. Toma ale co już ci nie sprzeda głośników czy jak? A konstrukcje można fotki dać ale nie pisać o zwrotnicy i fotek jej nie dawać i problem z głowy.
        Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
        Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Ja się nie dziwię, że toma85 nie chce już nic pokazywać - niesmak to chyba delikatnie powiedziane.
          Chyba nikomu nie trzeba tłumaczyc ile znaczy wizerunek i marka w dzisiejszych czasach.

U podstaw tego sporu stoi kwestia wartości intelektualnej a to jednak drażliwa kwestia...
          Mam nadzieję, ze chociaż jedną fotkę a "budowanie na ekranie wrzucisz".

Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez Karol82
            heh... nie ma co się na wszystkich obrażać i strzelać focha. Przecież nic takiego się nie stało. Myślisz że Pan Albecki nie przegląda internetu?
            Pewien procent tego co się wydarzyło można śmiało zapisać na Twoje konto, zarejestrowałeś się napisałeś posta który wywołał zmieszanie w temacie i ktoś to posłał do akkusa.

Trzeba pomagać Polskim konstruktorom, bo bez ich pracy zostanie nam tylko samodzielne konstruowanie, niesprawdzonych projektów.
            Można było mieć następne rzetelne porównania drogich projektów które toma085 robił ale ty chyba bardziej ufasz sponsorowanym artykułom w czasopismach audio, ehh.

Skomentuj

Po prostu wkurza mnie czasem brak odpowiedzialności ludzi za nieprzemyślane komentarze i uwagi na forach internetowych.
              Lepiej bym nie ujął tego, co sam zrobiłeś...

Skomentuj

Może już wystarczy tych wzajemności?

Toma085 to jakie plany teraz na przyszła konstrukcję, ciekawy jestem, bo ze swoją kolejną będę celował w podobny budżet?

Skomentuj

Nie wiedziałem że aż to tak daleko zajdzie :(

Nie było moim celem nikogo tu obrażanie, a tym bardziej wzbudzenie jakiegoś sporu.
                  Serdecznie przepraszam wszystkich, którzy poczuli się urażeni w jakikolwiek sposób moimi słowami w szczególności osoby z tym związane.

Wyraziłem tylko swoją opinie o sposobie podejścia w traktowaniu konstruktorów kolumn.
                  Do Pana TOMA085 nie mam żadnych pretensji, po prostu nie podobał mi się Jego jeden zwrot i to wszystko. Trochę za daleko to zaszło.

Przepraszam i więcej już nie będę się wypowiadał na ten temat.

Skomentuj

wątek do kosza moim zdaniem .... niepotrzebne emocje wywołuje a ty Karolu pouczasz tutaj co niektórych, a powiem szczerze że BEZ WATPIENIA Ty podkablowałeś że Tomie nie spodobała się dodatkowa opłata za projekt zwrotki ....TYM BARDZIEJ ze toma nawet nigdzie nie zasugerował ze komukolwiek udostepni jakies projekty .....
                    to twoje postepowanie to szczyt hipokryzji, po prostu napusciłeś na siebie dwie strony ...klienta i sprzedawcę ! a sam pouczasz o netykiecie .... ..... i tyle w tym temacie ! ...

panu Albeckiemu toma to mógł co najwyzej reklame zrobić na forum, skoro poprzednie usherki mu się podobały to ta konstrukcja tym bardziej by sie spodobała skoro jest po prostu rozwinieciem ....

Skomentuj

Kolega Karol82 już mnie przeprosił i sytuacja jest już załagodzona po prostu zrozumiał jaki błąd popełnił.

Na szczęście Pan Albecki to bardzo mądry człowiek który dba o wizerunek swojej firmy i stara się o to aby każda osoba korzystająca z jego usług i kąponentów była zadowolona, tak więc sprawa jest zażegnana a a głośniki były wysłane , dziś paczka przyszła i wszystko jest tak jak powinno być , projekt jest realizowany dalej ii oby zakończył się powodzeniem.

Skomentuj

Nigdzie nie napisałem że Toma085 na pewno udostępni jakieś projekty. Nawet go o to nie posądzałem. Nic do niego nie mam, pisałem ogólnie że ryzyko jest ze strony konstruktora.
                        A co bym z tego miał pisząc o tym do Pana Albeckiego?
                        Wyraziłem swoją opinie na ten temat a teraz muszę się bronić przed atakami. Ani z tego pożytku, a tylko kłopoty. Wychodzi na to że lepiej nie mieć własnego zdania :(

Poza tym sprawa z Panem TOMA085 jest już między nami wyjaśniona. Z tego co wiem projekt będzie dalej kontynuowany i mam nadzieję że pokaże tu postępy swojej pracy. Ale może o tym niech się wypowie sam Toma085.

Proponuje zamknąć temat, bo już mam trochę dosyć bezpodstawnych oskarżeń.

Skomentuj

A mozę po prosty merytorycznie podyskutować?

toma85 Czy będziesz chciał się pokusić o modułową obudowę? Jeśli tak, to możesz pokusić się o mały eksperyment a mianowicie budujesz najpierw moduły basowe, a górę możesz zrobić w odgrodzie jak w :
                          http://www.troelsgravesen.dk/AcapellaNEXT.htm

Sądzę, ze to będzie bardzo pouczająca lekcja :)

Skomentuj

mor den siur, szczerza to najwięcej mam problemu z wybraniem odpowiedniego kształtu obudowy do nich , muszę coś wymyślić żeby nie wyglądały ociężale , może zrobię coś jak kolega bigant, a może coś w stylu awalonów. Sredniak jest dość duży i to cały problem.

Skomentuj

Polecam Ci obudowę modułową, bo to umożliwia więcej ruchów na przyszłość. Poza tym eliminuje część drgań docierających do tweetera. Sądzę, że w dobrej jakości 3-way warto sie o to pokusić.
                              Najważniejsze, abyś zachował wymiary frontowej ścianki. Korzyści ze średniaka w odgrodzie to już osobny te,at, ale tym bardziej zachęcam Cię do eksperymentu. Od biedy to nawet nie będziesz stratny na materiałach.

Skomentuj

Panowie pytanie do fachowców w orginalnym projekcie Usher 8955 pracuje w około 70L dość nisko strojonych, u mnie niestety nie ma miejsca na tak dużą obudowę najlepiej by mi pasowała 50L jak myślicie spokojnie wystarczy do 8" głośnika. Zrobiłem symulację w Wins ale wyszły mi cuda, może wiecie jakieś inne aplikacje tego głośniczka?
                                Żeby się nie okazało że się za bardzo dusi , u mnie było by 50l strojone na 38hz.

mor den siur, masz może gdzieś jakieś fajne zdięcia lub projekty takich obudów modułowych, żeby się to ładnie prezętowało.

Skomentuj

Czaruję...
                                X