Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Beyma czy Peerless? 10'' czy 12'' ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Beyma czy Peerless? 10'' czy 12'' ?

Będę budował subwoofer.W końcu się zdecydowałem. Długo przymierzałem się na własną konstrukcję ale dopiero teraz postanowiłem to zrobić. Na początku miała to być konstrukcja oparta na Tonsilu, potem Alphardzie itd... ale czytając Wasze posty zdecydowałem, że będzie to albo Beyma albo Peerless (oczywiście nie XLS ;-)). Dlaczzego te głośniki? Głównym czynnikiem była cena. Za Beymę trzeba zapłacić coś ok 300 zł (12br70 lub 10br60) a za Peerlessa niecałe 400zł (SLS 10'' lub 12'').
    Czym będę to napędzał? Jeszcze nie wiem ale liczę właśnie na Waszą pomoc. Wiecie jakich piecyków potrzebują te głośniki więc myślę, że mi coś doradzicie. A jeśli juz jesteśmy przy doradzaniu to głównym celem tego tematu jest doradzenie mi który właśnie głośnik mam wybrać. Zapewne padnie pytanie jakie mam wymagania w związku z powyższym. Więc będzie to służyć tylko do muzyki. jest to głównie muzyka można powiedzieć radiowa choć czasami też techno. najlepiej jak grałoby to nie za twardo - miękki bas. pokój to ok 25-30 m^.
    Aha i porównując ceny niezależnie od tego czy jest to Beyma czy Peerless to różnica pomiędzy 10'' głośnikiem a 12'' nie ma wielkiej różnicy. Więc czy jest sens zakupić większy głośnik kosztem tych20zł??

osobiscie wybralbym Peerlessa sls 10 (bo taki wczoraj zakupilem) tez sie naczytalem postow i zdecydowalem sie na niego narazie duzo nie moge powiedziec jak to gra ale ma naprawde duze wychylenie liniowe to widac i w symulacjach wychodzi bardzo fajnie a cena 390pln no cóż myslelem nad 12 calowym ale 100pln wiecej i duzo wieksza buda musialaby byc i tak do SLS 10 zamierzam zrobic 60 litrow tak wiec ta juz nie jest mala

Skomentuj

Ale obudowę robisz zamknieta?

Skomentuj

Jesli do techno to raczej nie peerles no chyba ze w zamknietej

Skomentuj

Czaruję...
        X