Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy zestaw 2+1. pomoc w doborze przetworników

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowy zestaw 2+1. pomoc w doborze przetworników

Witam :)

Nadszedł w końcu moment na wymianę zestawu audio
    Obecnie posiadam
    http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=9189
    dwie kolumny tonsil 10/100 + STX 17-80-8-SW
    sub STX 27-150-4 SC

Po pierwsze korci mnie aby w końcu zbudować coś nowego i coś co zagra lepiej od tego co mam.
    Jeżeli chodzi o kolumny stxy grają za sztywno od nowych głosników oczekiwał bym lżejszego i swobodniejszego dźwięku Tonsil natomiast sprawuje się super myślę że nie potrzebuje czegoś o wiele wiele lepszego.

subwoofer
    nowy głośnik ma pracować przede wszystkim w mniejszej obudowie pod warunkiem że nie bedzie to kosztem zejścia oglądam sporo filmów także porządny niski bass jest mi niezbędny do życia :]

koszt całego zestawu czyli panel do suba, zwrotnice i głośniki to max 2k zł

Proszę was o pomoc w doborze przetworników. Nie chce eksperymentować tz głosniki w kolumnach muszą być już z zaprojektowana i sprawdzoną zwrotką.

kolumny na AWXach
    a sub - to zalezy czy panel kupujesz czy bedziesz chcial go sam robic?

Skomentuj

2.5 way na awx a później zobaczysz czy chcesz sub :) 2 x 18 cm to już basu powinno trochę być
      projekt łatwo dostępny dobrze opisany

jestem trochę uprzedzony co do stxa ale gdn awx ma bardzo dobre opinie nie wiem co z wysokotonówką

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123
        jestem trochę uprzedzony co do stxa ale gdn awx ma bardzo dobre opinie nie wiem co z wysokotonówką
        Przyjedź posłuchaj :smile:

Skomentuj

Pawel S. panel do suba wolał bym gotowy

AWXy ciekawa propozycja :)
          Czekam na kolejne ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez ZAP
            panel do suba wolał bym gotowy
            no i z tym jest największy problem bo dobre kosztują a tanich nie ma za wiele. Chyba że panel z allegro za 120zł można zakupić. Jednak wolałbym też zrobić dobre kolumny zamiast ładować suba.

Skomentuj

Zamieszczone przez ZAP
              Pawel S. panel do suba wolał bym gotowy
              jedyna dobra propozycja to irek. ale do irka sa strasznie dlugie kolejki :???: (bo warto )

Skomentuj

Mostek tda7294 zrobiłem sam to i inny wzmacniacz sam sklepie :) także z tym nie będzie problemu. Narazie chciał bym dobrać przetworniki.

[ Dodano: 2010-05-17, 12:12 ]
                A powiedzcie mi jak wypadły by mancorny sph 165 kep + vifa xt19 w porównaniu do 2.5 drogi na AWXach

Skomentuj

Czaruję...
                X