Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

awx 18 vs w170

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

awx 18 vs w170

Czy ktos moze powiedziec jaka jest róznica w ilosci basu miedzy 18 awx a w170s?

Mialem kiedys w170s i jesli chodzi o ilosc basu odpowiadała mi ona, teraz mam ushery 8945p ktore musze sprzedać poniewaz przeprowadzilem sie i potrzebuje kasy i planuje zrobić cos tanszego. Myslalem nad 2 way na awx'ach aczkolwiek nęci mnie. Jak sie ma ilosc basu w awx'ie do ilosci basu w170s ?

Głównie mysle nad tym czy myslec o 2 way na awx czy 2.5 way na awx, pokoj 12m2, jednak oprocz muzyki chcialbym odczuć np wybuchy w filmach.

W przyszlosci jest szansa ze mogą stać w 20m2, takze chcialbym aby tam takze dawały rade w ilosci basu. Ale to plan odległy za 2 lata.

w 12m2 starczy Ci w zupelnosci jeden AWX i nie bedzie wcale basu malo..

Skomentuj

Zaryzykowałbym twierdzenie, że nawet na 20 m^2 będzie dobrze (u mnie te monitory są nawet w większym pokoju, a potencjometr "od basu" jest ustawiony na 0 i nie narzekam).

Skomentuj

umnie w niecalych 25 czasem brakuje. Sa kawalki gdzie go nie brakuje, a sa takie gdzie ma sie niedosyt. Ale w 12m jest go naprawde sporo...

Skomentuj

A jeśli chodzi o średnice w porownaniu do takiego w170s? jak sie ma jakosciowo, poziom zniekształcen itp?
          Własciwie awx w tej cenie z jakim modelem moze walczyc?

i czy duża jest różnica miedzy 2 way a 2.5 way w ilości basu?

[ Dodano: 2010-05-16, 12:02 ]
          i zalezalo by mi na porownaniu http://www.stx.pl/fx-200-diy.html kontra http://www.stx.pl/fx-300-diy.html

3 way awx + scx vs 2.5 way awx

Skomentuj

Zamieszczone przez syrius18
            i czy duża jest różnica miedzy 2 way a 2.5 way w ilości basu?
            jak masz 2 kolumny teraz to zrob sobie porownanie
            niech graja obie naraz - to tyle basu ile z jednej 2,5 droznej (nie do konca ale w przyblizeniu)
            a z jednej kolumny to tyle basu ile... no wiadomo

tak wiec z 2 kolumn 2,5 droznych powinno byc 2x wiecej basu

Zamieszczone przez syrius18
            3 way awx + scx vs 2.5 way awx
            fx200 to nie AWX! to ze tam siedzi GDWK AWX to nie znaczy ze to 3 drogi AWX. GDN i GDM AWX sa w budowie

Skomentuj

dlatego napisalem awx + scx ;p bo siedzi tam kopolka awx, a reszta scx o ile nie pomylilem symboli :-)

Skomentuj

oj faktycznie - jakos tego nie zauwazylem :oops:

Skomentuj

Czaruję...
                X