Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kulumny do trance za 1500 zł.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kulumny do trance za 1500 zł.

Witam.
    Poszukuje kolumn do 1500 zł. Kolumny będą grać w ok 20m2 . Muzyka to 90% trance, ale czasami jakiś rock albo hip hop . DIY nie wchodzi w grę bo nie mam doświadczenia. Wzmacnia mam Denon PMA 920.

Do niedawna miałem Tonsil zeus ale one się do słuchania muzyki nie nadawały tylko do nawalania.

Dzięki.!

jak gotowe to nie masz zbyt duzego wyboru
    http://www.stx.pl/fx-200.html
    lub jak dolozysz http://www.stx.pl/fx-300.html

Skomentuj

Właśnie mnie ciekawią te fx 300. A czy warte są dołożenia ?? I jak z ich jakością ??? i czy obudowy są w nich dobrze wykonane ??

Skomentuj

Enki jeśli chodzi o trance i AWX to trzeba bedzie troche popracowac nad litrazem i strojeniem. Na pewno w 20m lepiej zlozyc 2,5drogi. Ostatnio byl u mnie scythe1123 i przyniosl kilka mp3 wlasnie z trance. Okazalo sie ze na tej muzyce Moja aplikacja 19,5litra ze strojeniem 42Hz i br z tylu troche polegla. Bas byl troche rozciagniety i z w niektorych kawalkach ich wlasciciel mowil ze powinno byc troche wiecej dolu. Druga sprawa, ze jak byl format mp3 to od razu bylo to slychac i bas byl bardziej jednostajny, a calosc trance`u bez emocji.
        Nie odradzam Ci AWX, chcialem tylko napisac ze trzeba by troche podniesc strojenie i zmniejszyc litraz, troche sie z nim pobawic :wink:

Skomentuj

myślę że trzeba dać szansę GDN'owi AWX zapakować w mniejszy litraż i większe strojenie, tak jak pisał dolphin123, awx w tej aplikacji zgubił się na basie ciekawe jak by dal rade w mniejszym pomieszczeniu

Skomentuj

Z moich obserwacji bas z mp3 zawsze jest jakiś dziwny... Lepiej jakby to były jakieś flac'i W sieci jest tego mnóstwo...

Skomentuj

Ok A co powiecie o tonsil maestro ??

Skomentuj

mialem maestro 180, jak dla mnie byly fajne,
                aczkolwiek ich bas to moze nie bylo to co czego szukalem bylo to predzej takie "pukanie", ale bez tragedii oczywiscie, czasem przy zejsciu moje kiepskie okna halasowaly

do tego sa dosc glosne jak ktos lubi glosnosc, meczylem je harmanem PM655Vxi,
                szczerze gdybym mial opcje kupna ich "po taniosci" to bym je kupil znow na jakis czas ;-)

mysle ze do trance sa git, te dwie basowki sa wystarczajaco szybkie

Skomentuj

A jak u nich z resztą pasma ?? najbardziej mi zależy na średnicy i żeby wysokie nie były natarczywe.

Skomentuj

sredni w nich jest dosc spory, wedlug mnie graja rowno, nie wkurzaja,
                    wysokonowka jest z bawelniana kopulka i nie meczy,

przynajmniej ja to tak postrzegam,
                    ciezko pisac, bo ty pewnie masz inne preferencje ;]

najlepiej odsluchac je live... niestety, w necie jest sporo roznych opinii,

Skomentuj

za te pieniadze samemu mozna zrobic 2,5 drogi AWX ktore bija na calosci maestro.

Skomentuj

Wiem że można zrobić i nawet taniej niż koszt nowych maestro ale ja jak mówiłem że nie mam doświadczenia w DIY .

Skomentuj

Jeżeli kolega chce do trance, to pewnie chce tez bardzo mocno PRZYWATOWAC !
                          Czy sie myle ? Jezeli nie to te stx-y mi sie nie widza :)

Skomentuj

Muszę najpierw przesłuchać je. Muszę podjechać do stx na odsłuch to zobaczę w tedy czy się sprawdzą w trance. A jak z ich głośnością jest bo lubię czasami sobie poszaleć . ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Bartuś
                              Jeżeli kolega chce do trance, to pewnie chce tez bardzo mocno PRZYWATOWAC !
                              Czy sie myle ? Jezeli nie to te stx-y mi sie nie widza
                              Zamieszczone przez Enki
                              Do niedawna miałem Tonsil zeus ale one się do słuchania muzyki nie nadawały tylko do nawalania.
                              tak wiec wnioskuje ze ma raczej dosc "watowania" ;]

a tak pozatym typ muzyki nie ma nic wspolnego z preferencjami "glosnosciowymi"
                              ja slucham rowniez takiej muzyki a nadal jade na 20w :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                Enki napisał/a
                                wow, przeoczyłem

Skomentuj

za 1500zł to nawet ushery można zbudować ale nie wiem jak sobie poradzą
                                  na razie to co słyszałem to Siesty są szybkimi kolumnami i potrafią zamruczeć kwestia tego czy masz gdzie tego posłuchać
                                  Osobiście będę musiał jeszcze trochę Pana z kolumnami Tonsila pomęczyć bo ja je słuchałem ponad rok temu a przez ten czas mój słuch się wyćwiczył
                                  sam planuje monitorki na tym GDN'nie ze Siest zbudować, oczywiście głównie do trance'u i do rock'a

Skomentuj

Zamieszczone przez Enki
                                    DIY nie wchodzi w grę bo nie mam doświadczenia
                                    Więc zleć komuś zrobienie (ogłoś przetarg :mrgreen: ) ośmielę się napisać że będzie miało to same dobre strony m.in:
                                    - sam sobie wybierzesz kolorystykę
                                    - kształt ( oczywiście musi być odpowiedni litraż...)
                                    - odpowiedni wykonawca na pewno zestroi je należycie do muzyki trance ( kolumny typu STX idą z taśmy)

itd itp ....

minus chyba tylko jeden = okres oczekiwania na kolumny

aha zapomniał bym jeszcze dodać, że wazie co... to 10% dla mnie jako "przedstawiciela handlowego" :cool:

Skomentuj

Ok najpierw podjade do stx i obejrze i posłucham sobie tych fx 300 a potem może komuś z lecę ich kopie bo mi się obudowy nie podobają no i tanie wyjdzie .

Skomentuj

Czaruję...
                                      X