Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie przetworniki do 2way??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie przetworniki do 2way??

Witam!
    Mam zamiar zrobić nowy 2way tylko nie wiem za bardzo na jakich przetwornikach.
    Słucham praktycznie każdego rodzaju muzyki ale głównie Muzyke techniczna i elektroniczną.
    Zależy mi głównie na tym żeby wszystko było na swoim miejscu tzn głośno wyraźnie i z wykopem.
    Narazie to bedzie gralo w pomieszczeniu 9m2 ale w pozniejszym czasie przeniose sie z tym do wiekszego pomieszczenia.
    Na głośniki mam około 600zł, nawet jak będzie warto to mogę zainwestować ta kase narazie na niskotonowe a w pozniejszym czasie dokupic wysokotonowce i zwrotki.

napewno Ci stx-y z serii awx doradza kazde takie podobnie pytanie knczy sie taka odp. bez znaczenia co napiszesz czego sluchasz

Skomentuj

Dokładnie, dla niektórych świat na STX się kończy. Za 300zł na niskotonowce/1szt to jest już co wybierać :grin: A ile ewentualnie mógłbyś dołożyć na te wysokie i zwrotnice?

Skomentuj

kaman777,benek161 popatrzcie tez na to ze musi być do tego gotowa zwrotka. A nie za wiele jest projektów w tej klasie cenowej z gotowymi zwrotkami.

Skomentuj

Ja proponuje Dayton RS180 + Seas 27tbfc/g.

Skomentuj

wlasnie spodziewam sie tego ze awx zostanie polecony ale z gory mowie ze stx odpada nie mam przekonania do tej firmy i juz tym bardziej ze z basem szalu nie ma a chce cos co bedzie go mialo duzo :)

Skomentuj

Zamieszczone przez bialiczek
              ale z gory mowie ze stx odpada nie mam przekonania do tej firmy i juz tym bardziej ze z basem szalu nie ma a chce cos co bedzie go mialo duzo :)
              Altusy :lol: W sumie w tej cenie nic lepszego nie znajdziesz niż STXy.

Skomentuj

600zł na dwa glosniki niskotonowe i nic poza altusami i stxami nie kupie?? bez przesady :)

Skomentuj

Zamieszczone przez bialiczek
                  juz tym bardziej ze z basem szalu nie ma
                  Kto Ci takich głopot nawciskał?

Skomentuj

rozmawialem z jednym forumowiczem to mowil ze jest ok ale bez rewelacji, nie ma tego basu jakos nie wiadomo ile. Po za tym na forum tez ktos pisal ze w wiekszym pomieszczeniu juz nie wyrabiaja i przydalo by sie na nich 2,5 way zrobic. Sluchajac Visatona w 170 rozgladalem sie po pokoju gdzie stoi sub tak samo w przypadku Kepa. Widze ze zrobila sie na forum awxomania pomimo tego ze polowa ludzi go nie slyszala pewnie...

Skomentuj

Pewnie pomylił awx-a z akx-em

Skomentuj

benek161, ile trzeba bedzie w zaleznosci od tego jakie beda projekty do tego glosnika to tyle wyloze, wole zrobic to raz a konkretnie i miec spokoj na dluzszy czas

Skomentuj

A nad SPH-165KEP się może zastanawiałeś? Ja jakiś czas temu na poważnie brałem tą konstrukcję pod uwagę skuszony opiniami o świetnym brzmieniu ale ze względu na budżet w końcu stanęło na GDN 13/50/9

Skomentuj

Projektów jest mnóstwo... Wystarczy dać sobie godzinkę czasu i przejrzeć gotowe konstrukcje :twisted: Problem polega w tym, że niewielu miało kilka projektów w jednej klasie cenowej i stąd wynika brak porównania i wybrania "najlepszego" zestawu w tej cenie czego się zazwyczaj oczekuje u autora. Dlatego też bialiczek przejrzyj mój podpis i własne konstrukcje i zaproponuj co Ci wpadło w oko a wtedy Cie ukierunkujemy dalej...

Skomentuj

W tej cenie możesz pomyśleć nad Visaton+Seas.Głośniki ok.550zł,sporo basu,świetna góra,gorsza średnica.
                              http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1245680.html
                              pozdrawiam.

Skomentuj

jacky72, wlasnie mialem okazje sluchac tego visatona i powiem ci ze naprawde mi sie podobal a wlasnie to jak gral dolem. Zastanawiam sie czy nie warto dolozyc i kupic cos podobnego, lepszego co bym mial spokoj z kolumnami na dluzszy czas....

Skomentuj

Jeśli możesz dołożyć to pomyśl nad Usher 8935a i 9930-20.
                                  http://www.loudspeakershop.eu/glosni...5a-p-1340.html
                                  http://www.loudspeakershop.eu/glosni...020-p-872.html
                                  Tu za głośniki wyjdzie ci ok.840zł.Miałem okazje posłuchać na tym głośniku konstrukcji Usher V-601 bardzo mi się podobało. Ogólnie fajny głośnik z dość dużym zakresem stosowania objętości od 18 do 35 litrów i strojenie 35-45 Hz.Akkus na nim ma konstrukcje X-1.Podobno do tego głośnika najlepszą objętością jest 27-28litrów.

Skomentuj

jacky72, i tu jakis konkret. Nie powiem bo zaciekawil mnie ten zestaw. Zaraz oddaje sie lekturze na temat tych Usherow.

Jak ktos ich sluchal i ma jakies porownanie niech sie wypowiada :P

Skomentuj

projekt zapha ...czyli DA175 + seasek ....bedziesz bardzo zadowolony z tym daytonem był u mnie znajomy i to naprawdę porządne przetworniki za smieszną wrecz cene w stosunku do możliwości ...
                                      http://www.zaphaudio.com/BAMTM.html

jedna sztuka w polinku to ~95zł

z dwóch DA175 basu Ci napewno nie zabraknie możesz być pewnien porównywałem je BEZPOSREDNIO z er18rnx ;p

[ Dodano: 2010-05-26, 13:52 ]
                                      hehe sciagnalem sobie cennik z polinka (bo juz dawno nie aktualizowalem) i się okazało ze ten dayton u nich teraz kosztuje 128pln

w takim wypadku to by się już trzeba było zastanowić nad nim .... choć generalnie ten projekcik i tak jest bardzo fajny, o klasie zestawu głównie decyduje tweeterek a tutaj jest śweitny seasek 27tbfg/g ...

Skomentuj

szkoda ze nie ma projektu na jednym DA175, sam bym go chetnie przygarnal..

Skomentuj

Czaruję...
                                        X