Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jamo sub 200 czy Onkyo skw-204

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jamo sub 200 czy Onkyo skw-204

Witam:) Proszę o poradę: który sub wybrać Jamo sub 200 czy Onkyo skw-204 oba mają bardzo dobre opinie. Sub grał by pod ampli Onkyo 604 razem z kolumnami identycznymi jak w linku
    http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=5...er=asc&start=0 pokój ok 25 m2. Sub byłby używany w 50% do filmów 30% do gier z PS3 i w 20% do muzyki. Dla ułatwienie podaje poniżej parametry obu subów:

Jamo sub 200:
    Automatyczne przejscie w stan czuwania
    System Bass-Reflex
    Woofer 20 cm
    Moc wzmacniacza 200W
    Skuteczność 84dB-2,8V/1m
    Pasmo przenoszenia 40 - 150Hz
    Odcięcie częstotliwości regulowane
    Przesunięcie fazy regulowane
    Impedancja 22 K Ohm
    Waga 8,4kg
    Wymiary 303 x 230 x 430 (HxWxD mm)
    2 lata gwarancji

Onkyo skw-204:
    Automatyczne przejscie w stan czuwania
    Typ : Bass-reflex z wbudowanym wzmacniaczem mocy
    Pasmo przenoszenia 25-200 Hz
    Moc wyjscia 230 W !!!
    Głosnik 25 cm
    Rozmiar wys275 x szer473 x gł428
    Masa 11,8 kg
    3 lata gwarancji

żaden z tych powyżej! :razz: jest to forum diy i tu poleca się własne konstrukcje. sam 2 miesiace temu pytałem o suba sklepowego, a dzisiaj stoi u mnie sub na VISATON TIW 250XS. :mrgreen:

Skomentuj

wiem że jest to forum diy :cool: i dlatego tutaj zadaję to pytanie ponieważ ludzie się tu udzielający naprawdę znają się na rzeczy i na pewno ktoś testował te subki lub je po prostu słyszał. a samemu nie mam możliwości zrobienia niczego brak czasu miejsca i po prostu nie bardzo mi się chce :razz:

Skomentuj

onkyo nie słuchałem, za to porównywałem w sklepie JAMO SUB 200, potem JAMO SUB 300, jakiegoś M-AUDIO(modelu nie pamiętam), ale zdecydowanie w moim odsłuchu wtedy wypadł najlepiej HECO VICTA SUB 25A. :razz: . Najlepiej jak byś sam sobie posłuchał...
        ale i tak doradzam coś z DIY :roll:

Skomentuj

zapominałem dodać że ma do wydania nie więcej jak 600 pln wiec heco odpada :cry:

Skomentuj

ten pierwszy się do niczego nie nadaje. Mam i nie polecam. Przydaje mi się do testowania głośników. Oczywiście z innym panelem bo oryginalny nie radził sobie nawet z 20/60.
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dokładnie,żaden z tych do takiego pokoju i na dodatek do takich kolumn :) ten sub zniknie w takiej kubaturze zanim jeszcze włączysz swoje kolumny. Testowałem suba na STX-sie 8" w 20mk i porażka...no chyba że miał by wspomóc lampę :grin: W twoim przypadku te suby to by była strata kasy.

Szukaj czegoś na 12" głośniku (ponoć któryś z VK jest dobry) lub zrób DIY.

Skomentuj

tomek_tom, zdecydowałeś się już na coś?

Skomentuj

Mialem suba jamo e5 sub2 70W. Z tego co pamietem to jest identyczna wersja co jamo sub200 tylko z gorszym wzmacniaczem . Gdybym wiedzial, ze to tak tragicznie gra w zyciu nie dalbym za niego 400 zl. Ciagnacy i mulacy sie bas. Nawet zejscia dobrego nie mial. W muzyce katastrofa, do filmow tez taki sobie.

Skomentuj

1grzecho,
                    kupiłem jamo sub 250 :razz: i jak na razie jestem z niego zadowolony ale w przyszłości wymienie na coś mocniejszego np. na JBL sub es250. pożyjemy zobaczymy :mrgreen: pozdro

Skomentuj

Czaruję...
                    X