Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

AKG K530 opłaca się ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

AKG K530 opłaca się ??

Muzyka: metal, klasyczna, goth
    Budżet: 350zł z przesyłką
    Wymagania: ładny stonowany dźwięk
    Wymagania inne: nauszne, mocną lub średnia izolacją, wygodne

Czy AKG K530 to dobry wybór ?? Słyszałem dużo dobrych opinii, ale bez jakoś bez fajerwerków :) Ma ktoś inne sugestie ??

Przepraszam za setny temat o słuchawkach, ale to raczej kwestia indywidualna :)

Re: AKG K530 opłaca się ??

Co do K530 to IMHO ich dźwięk rzeczywiście można nazwać 'stonowanym', nic się specjalnie nie wysuwa na pierwszy plan, jest dość przestrzennie, lokalizacja źródeł dźwięku jakby z większej odległości. To oczywiście moje subiektywne odczucia, jak zwykle warto posłuchać przed zakupem. Ja kupiłem w ciemno i dość chyba okazyjnie czarną wersję Limited i za jakiś czas sprzedałem - bardziej bawiło mnie to co uzyskiwałem z SR-60 czy Aurvan Live...

Słuchawki dość wygodne, wokółuszne - muszle są naprawdę spore i ładnie obejmują ucho dookoła nie opierając się na małżowinie. Ucisk nie jest za duży, pałąk sam się reguluje, a raczej nie tyle pałąk co co spora obszyta czarną skóra (przynajmniej w wersji Limited) poduszka opierająca się na czubku głowy. Przy gwałtowniejszych ruchach głową mają tendencję do zsuwania się. W czarnej wersji pady są welurowe, niestety ten ich 'meszek' zaczynał mnie nieraz męczyć przy dłuższych odsłuchach... Izolacji nie będzie - są półotwarte.

Skomentuj

Osobiscie nie lubie aKG, zawsze jak ich slucham to duzo srednicy i malo basu.
      Jestem zwolennikiem Sennheiser-a.

Skomentuj

To troszkę ostudziliście mój apetyt :) Jakieś konkretne modele możecie polecić ??

Znacie może miejsce w łodzi gdzie można zrobić odsłuch ?? Wiem, że to najlepszy sposób, ale jak na chwilę obecną jestem ograniczony do allegro :P

Skomentuj

Na forum mp3store widzialem w komisie senki hd380 pro. Nie mialem okazji ich sluchac ale powinny spelnic Twoje wymagania.

Taki prosty odsluch mozesz przeprowadzic w dowolnym Mediamarkt, Saturn itp. Rowniez mozesz sprobowac sie wbic na meeting w lodzi ( z forum mp3store ) ewentualnie udac sie do jakiegos punktu mp3store na odsluchy.

Skomentuj

jak narazie przetestowałem senki HD555 i stwierdzam że ten bass jest TRAGICZNY. Dudni tak głośno że nic innego nie słychać. Jednak wolę wysokie tony :P

W jednym sklepie znalazłem AKG K512 K514 K518 K912. Ale sprzedawca był mało chętny żeby pozwolić mi na odsłuch.

Skomentuj

Niestety przy woborze sluchawek i kolumn trzeba je posluchac a dopiero potem mozna kupowac na allegro.

No chyba ze zapytasz jak brzmia sprzedajacego z allegro :)

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                No chyba ze zapytasz jak brzmia sprzedajacego z allegro
                Wtedy okaże się, że wszystkie brzmią co najmniej tak dobrze jak Senhki hd albo nawet lepiej (mimo 20 razy niższej ceny) :lol:

Skomentuj

Czaruję...
                X