Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX GDWK seria AK czy PJ

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

STX GDWK seria AK czy PJ

Czy ktoś słuchał / porównywał te dwa głośniki (GDWK-10-250-8-AK vs GDWK-10-200-8-PJ), czy warto dopłacić i kupić AK zamiast PJ. Mają grać w 3 drogach z GDN-22-140-8-SCX oraz GDM-14-150-8-SCX ? Czy w AK front jest aluminiowy czy z tworzywa tak jak w PJ ?
    Czy zamiast STX kupić może TONSIL n.p. GDWK 10/80/19 ? Z góry dzięki za opinie.

A czy nie lepiej dołożyć te parę złoty i zrobić z gdwk awx a do tego jest zwrotnica. Do tonsila 10/80/19 w 3drogach nie masz zwrotnicy i tak samo do gdwk ak .

Skomentuj

Wiem, że do AWX jest gotowa zwrotnica i głośnik ma dobre recenzje ale cena AWX przewyższa przyjęty budżet stąd pytanie o AK vs PJ. AK ma standardowy zewnętrzny wymiar 104mm więc w przyszłości można łatwo dokonać zmiany na inny model.

Skomentuj

ja bym sie nie pakowal w nic nie sprawdzonego. Masz gotowca pod PJ wiec ją wez

Skomentuj

Widzę, że masz ukończone 3 drogi SCX. Czy jako wysokotonowy PJ ?

Skomentuj

Zamieszczone przez slipknot1989
            ja bym sie nie pakowal w nic nie sprawdzonego
            to ze go nikt nie kupuje to nie znaczy ze nie sprawdzony
            sound wave od dawna mi pisal ze AK jest lepszy

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
              sound wave od dawna mi pisal ze AK jest lepszy
              to ze jest lepszy nie znaczy ze zagra lepiej na tej zwrocie :P

Zamieszczone przez rwd
              Czy jako wysokotonowy PJ ?
              tak :)

Skomentuj

Do AWX dopłacisz ~110 zł w porównaniu z AK. Moim zdaniem lepiej poczekać chwilkę, odłożyć tą stówkę i kupić już coś zdecydowanie lepszego; w dodatku masz gotową zwrotnicę pod zestaw z AWX - często jest to temat bagatelizowany ale przy zastosowaniu innej wysokotonówki mogą naprawdę wyniknąć spore jajka w ogólnym odbiorze gry całego zestawu. Po co ryzykować. Podejście typu "ten sam rozmiar więc kiedyś wymienię" też odradzam bo przecież zapłacisz dwa razy tylko w rozłożeniu na raty PJ'ki się sporo nasłuchałem i stwierdzam, że niby jest ok ale do momentu gdy nie posłucha się wysokich tonów z innego, generalnie lepszego głośnika. Nie oszukujmy się, PJ'ka potrafi czasem mocno się wydrzeć - zwłaszcza w muzyce typu rock czy metal gdzie np talerze odgrywają ważną rolę ale ich nadmiar po prostu wkurza. Do muzyki typu np reggae jest nawet OK - no ale co jak się komuś zachce posłuchać czegoś innego?

Skomentuj

Czaruję...
                X