Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie głosniki do kolumn 100-120WRMS 8ohm?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie głosniki do kolumn 100-120WRMS 8ohm?

Szukam przetworników do kolumn mocy 100-120W RMS. Kolumny mogą być 2drożne, 2,5drożne, 3 drożne. Zależy to od przetworników. Wooferów może być jeden lub dwa ale takich by całosć miała 8ohm. Mogą byc z przedziału od 13 do 20cm (wolę te większe). Do tego 8-13cm sredni i gwizdek. Najlepiej by wszystkie były jednej firmy. Głosniki mają byc ze średniej półki nie audiofilskie. Parametry mają mieć porządne i powinny pasowac do BR (woofery).

Jak nie masz zbyt duzo kasy to wez cos z Tonsila wybierz, jak masz kasy wiecej to zastanow sie nad perlessem, a jak chcesz poeksperymentowac to poczekaj az strona STX'a ruszy i zobaczymy co tam bedzie nowego. Napisz jeszcze jakimi funduszami dysponujesz, typ muzyki jakiej sluchsz (chyba ze maja byc kolumny do kina) wielkosc pokoju w ktorym maja stac i czego od nich oczekujesz. Naprawde wtedy latwiej nam bedzie tobie pomoc.
    Pozdrawiam

Skomentuj

zamisat zakłądać nowy wątek to tu zapytam jeśli nie amcie nic przeciwko :).
      Chce zbudować kolumienki i nie wiem jakie przetworniki wybrać. Chciałbym zmieścić to w pudle o rozmairach 30cmx35cmx70cm(szerokośćxgłębokość,wysokość) lub niższym jeśli dwudrożne, w takich rozmiarach łądnie by mi się zakomponowały do mebli :). mają być to kolumienki do słuchania głónie rock'a metalu i wselkiego typu dobre mocne muzyki (z tego co wiem to najlepsze 3 dorżene). pokoik to troszke powyżej 20m^2. Nie mają byc do super głośne gdy mam rodzinka niezabardzo lubi to czego słucham :). Największy problem to fundusze :) nie moge przeznaczyć na nie więcej niż 260zł bo więcej nie mam :( (uroki byćia nastolatkiem - premanentny brak funduszy). Jak myślicie, dało by się cos sklecić w tej granicy cenowej? (odliczając wytłumienie bo pełno gąbek i wełny mineralnej w domu jeszcze zostało :), wrętów do drewna też troche jest )

Skomentuj

Głośniki moga być klasy (i ceny) Visatona serii W 170S i o takich też mysle tylko czy wytrzymają 100W.

Skomentuj

ty idź lepiej poukładac bierki bo piszesz głupoty jakich mało, pytasz sie o jakieśgłosniki ze średniej klasy, chcesz na nich budowac kolumne i to 3 drożną ... PROAŻKa jak ty chcesz to zrobicskoro nawet sam sobie przetworników nie potrafisz wybrac !!

Skomentuj

Uważasz że Visatony to porażka? Ja już wiem mniej więcej co wybrać-Visatony W170S. Przecież to nie są przetworniki z górnej półki. A w kolumnach takich jak ALTO III pracują w układzie 3 drożnym. I mnie bedzie stać na to.

Tylko co teraz lepsze W170S w 2 drożnej (z samą DT94) czy 3drozna - jeszcze W100S do tego?

Skomentuj

widzisz, jak nawet nierozumiesz sensu mojej wypowiedzi to o czym my mamy dalej rozmawiac zresztą odpowiedziałem ci w prywatnej wiadomości

Skomentuj

Czaruję...
              X