Witam posiadam gramofon jak w tytule , ma on wbudowany wzmacniacz mocy 2x10W z dość rozbudowaną regulacją lecz niestety po tylu latach większość potencjometrów nadaje się do wymiany strszanie trzeszczą a kanały grają nie równo, igła jest ok a i tak mam jeszcze jedną w zapasie.
Pomyślałem więc że że zamiast grzebać w nim starając się go doprowadzić do porządku a i tak jego wzmacniacz jest za slaby żeby pograć na jakiś normalnych kolumnach lepiej wyprowadzić mu sygnał bezpośrednio na wzmacniacz zewnętrzny , da mi to możliwość wysterowania każdych kolumn no i oczywiście lepszą jakość.
Pytanie tylko z którego punktu najlepiej to zrobić zaraz za ramieniem czy gdzieś dalej?
Prosił bym o wszelkie uwagi i opinie na temat tego rozwiązania :wink:
Pomyślałem więc że że zamiast grzebać w nim starając się go doprowadzić do porządku a i tak jego wzmacniacz jest za slaby żeby pograć na jakiś normalnych kolumnach lepiej wyprowadzić mu sygnał bezpośrednio na wzmacniacz zewnętrzny , da mi to możliwość wysterowania każdych kolumn no i oczywiście lepszą jakość.
Pytanie tylko z którego punktu najlepiej to zrobić zaraz za ramieniem czy gdzieś dalej?
Prosił bym o wszelkie uwagi i opinie na temat tego rozwiązania :wink:
Skomentuj