Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uniwersalny zestaw kino + muzyka. Front 17SK+AK, tył 14SK+PJ

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Uniwersalny zestaw kino + muzyka. Front 17SK+AK, tył 14SK+PJ

Chodzi mi po głowie kino domowe. Miałem robić monitory na 14SK+PJ, ale pomyślałem nad:
    Front: 17SK+AK
    Tył: 14SK+PJ
    Center: 14SK+PJ
    Sub: GDN 25/80

Pokój 10-12^m2 - dlaczego na front 17 ? Bo chcę też posłuchać stereo, a 14cm głośnik to raczej monitorowe brzmienie. Co sądzicie o takim zestawie ? Tylne kolumny muszą być małe więc 19l skrzynia 17SK+AK odpada chyba, że można go zamknąć w 8-10l.

skoro robisz suba to po co Ci 17tka we frontach ? te 14SK w Twoim pomieszczeniu beda lepiej brzmiec. Jak juz sie uparles na kino w takim pokoju to zrobilbym 5 takich samych monitorkow na 14SK+PJ i do tego sub. Jesli chcesz niewielkiego suba to mozesz tez pomyslec o 17SW+MB...
    http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=18677

Skomentuj

Słucham głównie rocka więc potrzebny jest w miarę przyzwoity głośnik wysokotonowy, PJ raczej do rocka nie jest za dobry :? Szkoda, że nie ma zwrotnicy do 14SK+AK :(

Skomentuj

Sub do kina na tym tonsilu to nie jest dobry pomysł, za nisko niestety to on nie schodzi.

Skomentuj

Głównie ma kopać (perkusja) więc nie musi zamiatać dywanu.

Skomentuj

Zejście i wykop się nie wyklucza do pewnego stopnia, kwestia odpowiedniego głośnika :) Nie oszukujmy się, ten tonsil jest już przestarzałą konstrukcją przez co oferuje to co oferuje.

Skomentuj

Zamieszczone przez cVmax
              Szkoda, że nie ma zwrotnicy do 14SK+AK :(
              ale jest do 14SK+AWX :smile: przepaść w porównaniu do PJ

Skomentuj

a ile masz kasy ? nie lepiej do takiego pokoju tylko stereo ? teraz zrobisz cos sredniego i kiedys tam dorobisz sobie fronty itp.

Skomentuj

zamiast kina jakby zrobil AWXy to te dwie drogi by mu starczyly bez suba... :wink: a dzwiek dwie klasy lepszy, no ale jak chce kino... :razz:

Skomentuj

Czaruję...
                  X