Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kenwood ka-7090r

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kenwood ka-7090r

Potrzebuje kilka podstawowych informacji , nigdzie nie mogę znaleźć , wiem ze recenzja była w miesięczniku Audio ale tez nie mogę znaleźć.

Wiem tylko ze pobór prądu to 300 W. Interesuje mnie DF i ile ~watów ma przy 8 ohm.

Warto za niego zapłacić 600 zł ? do wyboru mam jeszcze Kenwooda KA-7020r i DA-9010.

Jeśli ktoś chce napisać ze za ta cenę będę miał lepszego NAD'a czy innego srada to nie dziękuje. Albo Kenwood albo nic.

Dziękuje z góry za pomoc.

Gdzies kiedys o nim czytalem, z tekstu wynikalo, ze jakosc dzwieku bardzo w porzadku, natomiast scena taka sobie.

Tyle znalazlem, moze skorzystasz:
    http://www.kenwood.de/WebFiles/File/...ve/ka7090r.pdf

W Audio byla recencja 7090A?

Opis dźwięku KA-7090A z Audio 4/2000:
    "Dynamika i rytm to jedne z najistotniejszych składników dobrego dźwięku. Zwrócili na to baczną uwagę konstruktorzy Kenwooda, i dzięki temu 7090 od razu wywarł na mnie dobre wrażenie. Na sukces składa się tutaj przejrzystość, właściwe operowanie emocjami i bas. Opis rozpocznę od tego ostatniego, do jakości niskich tonów przykładam zresztą zawsze dużą wagę. Kenwood z łatwością operuje dynamiką. Nie jest to bynajmniej dynamika frywolna; wzmacniacz potrafi wykazać się kontrolą, dźwięk jest najczęściej krótki i wyrazisty, ale zdąży okazać swoją dużą siłę. Kontrabas ma dobrą, zróżnicowaną barwę, gitara basowa jest zdecydowana. Średnica nie jest słodka ani ujmująco piękna. Dominują w niej raczej akcenty neutralne, zaletą jest jej analityczność. Brzmienie robi wrażenie dobrze zrównoważonego, Kenwood jednak skutecznie ucieka od schłodzenia i zmatowienia. Scena dźwiękowa ulega lekkiemu zawężeniu, w panoramie stereofonicznej nie dochodzi jednak do ścisku. Nieco więcej można by oczekiwać od głębi, dalsze plany nie są zbyt sugestywne. Kenwoodowi nie brakuje "pary", aby przekazać klimat nawet bardzo ostrych rockowych utworów. Również klasyka, wykonywana przez orkiestry symfoniczne, nie sprawia wzmacniaczowi problemów w dziedzinie separacji dźwięków i rozmachu. W głośnym graniu utrzymywana jest zwartość, swoboda i przejrzystość, wzmacniacz może pochwalić się również umiejętnością odnajdywania i porządkowania detali. Dopełniają one wrażenia pełnego i kompletnego dźwięku, jednocześnie neutralnego i bardzo dynamicznego. 7090 ma prawo jeszcze długo stać na straży prestiżu Kenwooda."

Skomentuj

Dziekuje bardzo , czy ten wzmacniacz jest warty 600 zł ?

Skomentuj

Wg mnie nie, ale nie umiem powiedziec ile dokladnie moze byc wart. Moze 450, moze 500 zl - nie wiecej.

Skomentuj

Cześć,
          jego DF = 200

Skomentuj

Czaruję...
          X