Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer 20litrów Closed

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer 20litrów Closed

Witajcie.
    Mam budę około 20litrów, closed głośnik 20cm, i brat mnie męczy bym mu jakiś subwoofer zrobił, jaki możecie mi głośnik polecić? Oczywiście mogę wyciąć otwór na BR :)
    Pozdrawiam

LW800 Alpharda lub droższy GDN-22-140-8-scx STX-a.

Skomentuj

Pewnie nie będę oryginalny, ale jak możesz przerobić na br to idealnie w takiej obudowie by się czuł rzecz jasna IT MDS08 :)

Skomentuj

MDS trochę zadrogi :P
        A ten STX, nie będzie dla niego zamała ta buda? i BR czy closed?

Skomentuj

No wiesz,20L dla STX-a trochę mało jeśli buda miała by być br,LW800 zagra w niej zdecydowanie lepiej.

Skomentuj

A jeśli Closed to wystarczająco?

Skomentuj

No jak nie masz innej obudowy to może być ale musisz pobawić się z wytłumieniem.

Skomentuj

Może być tzn? Jak mam wydać prawie 100zł za głośnik i ma się dusić, czy coś to ja podziękował za taki interes A jaka zamknięta buda jest ok dla tego głośnika? :)

Skomentuj

Re: Subwoofer 20litrów Closed

Zamieszczone przez arti13
                  Może być tzn? Jak mam wydać prawie 100zł za głośnik i ma się dusić, czy coś to ja podziękował za taki interes
                  Zamieszczone przez arti13
                  Mam budę około 20litrów
                  Sory,ale jak Ty chcesz dać nowy głośnik (drogi twoim zdaniem) do jakiejś tam obudowy (którą nową można sklepać za darmo ze starych płyt) i jeszcze masz wymagania,no to o czym my tu mówimy?

Podstawowa zasada,obudowę dobiera się do głośnika a nie odwrotnie.

Skomentuj

Od biedy można zrobić ten br i wsadzić tego Gdn'a, 20 litrów to mało ale grać będzie, choć oczywiście lepiej załatwić gdzieś płyty meblowe i sklepać nową o odpowiednim litrażu.

Skomentuj

Właśnie dlatego pytam jaki głośnik :) I nie rzucajcie się tak, spokojnie :)

Skomentuj

W tej kasie wyboru za dużego nie ma tak naprawdę.

Skomentuj

Znalazłem wzmiankę o New Mildton, że tam siedział Tonsil GDN 20/40 Co o nim powiecie?

Skomentuj

Złom.

Skomentuj

A jakoś rozwinąć to możesz? Dlaczego złom? :P

Skomentuj

Bo ani nie jest to dobry głośnik niskotonowy, ani nisko-średnio (jak to nieraz był używany), takie niewiadomo co i to jeszcze kosztujące zdecydowanie za dużo jak na swoje możliwości.
                                Co tu wiele gadać, to już zabytek a miejsce zabytków jest w muzeum.

Skomentuj

Shiver, no wiesz :)
                                  Mam jeszcze 2x gdn 20/40 w zg30c, i grają bardzo dobrze jak na swoje gabaryty i wiek.
                                  Dużo lepiej niż jakieś tam Creative czy logitehy

Skomentuj

Wiesz, to nie jest żaden wyznacznik jakości :)
                                    Kup tego gdn 22-140, zbuduj do niego normalną skrzynkę i nie kombinuj.

Skomentuj

Zrób nową obudowę. Kilka dni temu skończyłem wstępny subwoofer na GDN 22-140-8 scx i powiem Ci, że jak narazie jest OK - zobaczymy dalej bo muszę go zasilić czymś mocniejszym (do tej pory zasilany tylko wzmacniaczem 70W, na próbe). Jeśli masz MARKET BUDOWLANY blisko siebie (Leroy Merlin, Castorama, Praktiker itp.) to tam dotną Ci płytę za FREE. Ja robiłem obudowę dość dużą bo 30x40x52 (wym. zewnętrzne) + w środku przedziałka. Litraż komory głosnikowej na 'sucho' wyniósł mnie 29,7l (26,4 x 36,4 x 31). Podałem im tylko jakie wymiary płyt, ile sztuk jakich i za 2h były do odebrania. Za płytkę wiórową 18mm zapłaciłem 27zł (1,02m2) w Castoramie - polecam.

Skomentuj

Czaruję...
                                      X