Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Potrzebny subwoofer do masowania klaty

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Potrzebny subwoofer do masowania klaty

Czesc!
    Mam troche wolnego czasu, chcialbym zlozyc sobie niewielkim kosztem subwoofer, ktory dalby rade wymasowac mi klate narazie mam tonsila 2x20cm i do tego holtona 300. Na gorze sa mildtony napedzane czym innym.
    Moj terazniejszy subwoofer gra dosyc fajnie, ale rewelacji nie ma :) od dawna pragne miec taki bas zeby w srodku mi sie wszystko przewracalo, a obraz przed oczami zlewał.
    Czy taki efekt jest mozliwy przy moim wzmaku? Jaki glosnik byscie polecili? Slyszalem, ze taki efekt jest tym lepszy im wieksza jest powierzchnia membrany, ale jak jest naprawde nie wiem i nie mam srodkow zeby to sprawdzic :(

to zrób sobie 2x gdn 30/120 i będzie gut jeżeli holton 4 ohm obsłuży a powinien to w szereg te tonsile laczysz i gra elegancko ; )

Skomentuj

Zamieszczone przez Bartuś
      w szereg te tonsile laczysz i gra elegancko ;
      Wtedy bedzie 50W na głosnik z tego Holtona...

Skomentuj

Może stx AP lub AA.
        Posiadam AA i przy napędzie ok 150 wat jest już nie przyjemnie a co dopiero przy pełnej mocy....

Skomentuj

No Stx AP byłby chyba dobrym wyborem, a i 4ohm ma co by lepiej końcówkę wykorzystać.

Skomentuj

no niestety na stronie producenta glosnik jest niedostepny, na alledrogo tez go niema, ale za to znalazlem chyba w innym sklepie internetowym po cenie producenta :)

http://zap-audio.pl/sklep/index.php?...roducts_id=579

jesli sie nie myle to jest dostepnych 999 sztuk? smialo moge zamowic z tej stronki glosnik, czy ktos ma jakies zastrzezenia-doswiadczenia?

Skomentuj

Nie sądzę żeby Pan K. kupił 999 tych głośników od STX-a... ale skoro tak pisze to kupuj.

Skomentuj

no i chyba kupie :P
                od dawna widze, ze troche ludzi chwali ten glosnik, ze niby zrobili na nim diy subwoofer i jest miazga i takie tam, ale nie moge znalezc skonczonego projektu poza kilkoma do car-audio :(
                Jaki litraz obudowy dac? taki jak zaleca stx, czyli 65litrow? Wiec ze jeden kolega dal 55litrow i jest strojenie niby na 38Hz i z tego co mowil jest dobrze, no ale przeciez moze byc lepiej?

Skomentuj

Jeżeli to ma być tylko do muzyki do nie ma sensu chyba dawać 65 litrów.

Skomentuj

Właśnie do stx AA kupiłem wzmacniacz 2x 325 wat :grin:
                    Zobaczymy co to będzie...

Skomentuj

Zamieszczone przez rucin_
                      kupiłem wzmacniacz 2x 325 wat :grin:
                      Ciekawe jaki i za ile i dlaczego na allegro i czemu samochodowy

Skomentuj

Nie rozumiem tego, bardziej ambitne tematy lądowały w koszy

a ty już tyle wpisów

bo za chwile będzie:
                        masowanie du...y
                        masowanie jaj
                        itp
                        żenada.pl

autorowi polecam

http://www.babyboom.pl/niemowleta/zd..._i_barkow.html

problem rozwiązany temat do kosza :)

Skomentuj

widze ze kolega nowy jest "nowy" w tym temacie. A moze masz takie duze doswiadczenie, ze moglbys sie podzielic informacja na temat, czy wielkosc przetwornika wplywa na efekt "masowania klaty", moze material z jakiego jest wykonana membrana, a moze jeszcze cos innego? Bo spinac to sie kazdy umie, ale powiedziec cos sensownego tylko nieliczni.

Skomentuj

Z tego co mi się kojarzy to do przewracania zawartości żołądka dobre są niskotonowe z estrady. Jeszcze dobra końcówka i cała wieś/blok słucha z Tobą ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez Raf
                              .....Jeszcze dobra końcówka i cała wieś/blok słucha z Tobą ;]
                              Podobno taka jest super (jak by nie było 31kW, PCB jest jak co) :

http://marusmk.inwestnet.com/EL/31kW.gif

:mrgreen:

[ Komentarz dodany przez: Pawel S.: 2010-07-21, 15:25 ]
                              UWAGI MODERATORA
                              moja szerokosc ekranu to 1600 pix. a przez ten twoj obrazem musialem przewijac go prawie 3x :!: :shock:
                              opanuj sie czlowieku - takie obrazki tylko jako miniatury :!: :!: :!:

Skomentuj

Zamieszczone przez paw55755
                                widze ze kolega nowy jest "nowy" w tym temacie. A moze masz takie duze doswiadczenie, ze moglbys sie podzielic informacja na temat, czy wielkosc przetwornika wplywa na efekt "masowania klaty", moze material z jakiego jest wykonana membrana, a moze jeszcze cos innego? Bo spinac to sie kazdy umie, ale powiedziec cos sensownego tylko nieliczni.
                                a mi się wydaję ... że Ty tu jesteś "najnowszy" ;p ...
                                zresztą po samym pytaniu od razu się to rzuca w oczy do masowania lepiej od drewnopodobnego pudła może się nadać np takie coś

pudło będzie Ci ciężko po klacie przesuwać ... więc i masowanie będzie kiepskie....

Skomentuj

albo wracacie na temat albo zamykam

Skomentuj

jak ma być głośno to estradowe głośniki ale jaki dokładnie to ci nie powiem

szkoda mi twoich sąsiadów i twojego słuchu

Skomentuj

no wiec rozejrze sie za jakas estradowka :) choc nie jest do konca powiedziane ze jednak nie wybiore stx ap :P
                                      Dzieki tam chlopakom za rady na pw, jak ktos moze jeszcze cos od siebie dodac, byloby milo :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                        albo wracacie na temat albo zamykam
                                        Jakie pytanie ,taka odpowiedź !!

Skomentuj

Czaruję...
                                        X