Witam. Wlasnie skonczylem konstrukcje moich dwoch satelit i suba. Satelitki razem (2) maja 20 wat w RMS natomiast subwoofer jego moc nominalna to 80 wat a maksymalna 130 wat.Moj problem tkwi w tym ze nie wiem jaki dac zasilacz do tego i wzmacniacza. Myslalem o jakims panelu ktory zawieral by wzmacniacz wraz zasilaczem. Zamierzam zrobic glosniki do kompa 2.1. myslalem tez by zakupic z AVT sklepu przez neta AVT - 741 . Jest to wzmacniacz 1x22 ale mozna tez go zrobic 2x11. do niego pasowal by zasilacz cos kolo 6A 12 V.filtr dolnoprzepustowy do suba to avt 2449 jak pamietam. tylko nie wiem co z reszta. Pomozecie mi? Mam 16 lat i wiadomo zbyt kasy nie mam . Chcialbym by te czesci ktore mi zaproponujecie nie byly drogie. Moj budzet jest maly.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
jaki wzmak i zasilacz
Collapse
X
-
taniej to tylko samemu zrobić,a nie kupować z AVT
chyba najdroższą rzeczą w tym zestawie będzie zasilacz :| najlepiej polować na trafo na allegro jakieś z demontażu a na wzmocnienie suba TDA 7294
http://diyaudio.pl/portal.php?show=33
a może masz jakiś stary sprzęt do rozbiórki?
-
tak panel do suba się opłaca kupić na allegro poczytaj wątek tanie panele do suba w dziale elektronika
trafo też poluj na allegro do tego układu co ma 2x 11 W wystarczy 30VA oczywiście napięcie 12V bo 9V raczej nie znajdziesz, a po wyprostowaniu 12V będziesz miał 17 V czyli prawie górna granica układu
a może gdzieś dorwiesz stare radio samochodowe tam akurat takie układy siedzą, ja ostatnio rozebrałem jedno i siedział tam TDA2004 czyli 2 x 10 W
Skomentuj
Skomentuj