Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki głosnik do suba do Pianocraft e810?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki głosnik do suba do Pianocraft e810?

Zmieniłem lokal odsłuchu na większy (27 m. kw.) i bas stopniał. Jaki głośnik i w jakiej obudowie dobrze by się zgrał z tym zestawikiem? 20 czy 25 cm średnicy, wolałbym żeby był w miarę nieduży (obudowa zamknięta?) Nie jestem osłuchany z innymi głosnikami, mam 2 MDS-y 08 w obudowach zamkniętych w samochodzie i brzmią b. dobrze, ale czy w domu będzie podobnie, czy 1 taki wystarczy. Zestaw raczej tylko do muzyki, zależy mi na jakości, nie musi łba urywać, budżet na sam glośnik powiedzmy do 700 zł.( na resztę przyjdzie czas później).

20 cm na 27m2 bym sobie odpuścił

[ Dodano: 2010-08-07, 20:37 ]
    Visaton TIW250XS
    Dayton RSS265HF
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

głośniki

Poczytałem trochę o tych głośnikach, które Kolega polecił, Visaton ma dobre opinie, z noty katalogowej wychodzi, że zagra od 30l i br i closed, Dayton mniej popularny, trochę tańszy i mało opini, w pdf producenta nie ma zalecanych obudów do niego. Zakładając, że wybieram Daytona, w jakiej obudowie dobrze zagra i pod jakim wzmacniaczem?

Skomentuj

wlochu_mp, dayton popularny za oceanem. 30L closed ma większą wytrzymałość mocową ale mniejsza efektywność jak TIWoraz, lepszą odpowiedz impulsową z racji obudowy closed i mniejsze zniekształcenia, to jest poziom XXLS i XLS peerlessa.
        Tiw natomiast dobry głośnik ale mi się w nim nie podoba jedna rzecz - strojenie typu EBS, czyli takie ze sztucznym osiąganiem niskiech częstotliwości, ma większą efektywność ale większe zniekształcenia.
        Opinie o daytonie
        http://www.parts-express.com/pe/show...&vReviewShow=1

Do obydwu by się wzmacniacz przydał koło 300W przy 4 ohm coś jak panel Irka.

Skomentuj

Poczytałem, wybór padł.

Daytona można kupić w Polinku, może ktoś zna tańsze źródło?
          Teraz wybór elektroniki i obudowy, ale to dalszy etap.

Skomentuj

wlochu_mp, rodzina z ameryki to jedyne chyba tańsze. W niemczech cena podobna do naszej.

Panel najlepiej od Irka SUB 300 gdzieś wyrwać.

Skomentuj

Dayton

Najbardziej martwi mnie obudowa, chciałbym ją wykończyć tak jak kolumienki Pianocrafta czyli czarny lakier fortepianowy. Sam za cholerę tego nie zrobię (lakieru).

Skomentuj

wlochu_mp, na forum jest paru co jest w stanie takie coś zrobić. To już musisz w ogłoszeniach post dać lub na PW pisać.

Skomentuj

Czaruję...
                X