Zmieniłem lokal odsłuchu na większy (27 m. kw.) i bas stopniał. Jaki głośnik i w jakiej obudowie dobrze by się zgrał z tym zestawikiem? 20 czy 25 cm średnicy, wolałbym żeby był w miarę nieduży (obudowa zamknięta?) Nie jestem osłuchany z innymi głosnikami, mam 2 MDS-y 08 w obudowach zamkniętych w samochodzie i brzmią b. dobrze, ale czy w domu będzie podobnie, czy 1 taki wystarczy. Zestaw raczej tylko do muzyki, zależy mi na jakości, nie musi łba urywać, budżet na sam glośnik powiedzmy do 700 zł.( na resztę przyjdzie czas później).
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jaki głosnik do suba do Pianocraft e810?
Collapse
X
-
głośniki
Poczytałem trochę o tych głośnikach, które Kolega polecił, Visaton ma dobre opinie, z noty katalogowej wychodzi, że zagra od 30l i br i closed, Dayton mniej popularny, trochę tańszy i mało opini, w pdf producenta nie ma zalecanych obudów do niego. Zakładając, że wybieram Daytona, w jakiej obudowie dobrze zagra i pod jakim wzmacniaczem?
Skomentuj
-
wlochu_mp, dayton popularny za oceanem. 30L closed ma większą wytrzymałość mocową ale mniejsza efektywność jak TIWoraz, lepszą odpowiedz impulsową z racji obudowy closed i mniejsze zniekształcenia, to jest poziom XXLS i XLS peerlessa.
Tiw natomiast dobry głośnik ale mi się w nim nie podoba jedna rzecz - strojenie typu EBS, czyli takie ze sztucznym osiąganiem niskiech częstotliwości, ma większą efektywność ale większe zniekształcenia.
Opinie o daytonie
http://www.parts-express.com/pe/show...&vReviewShow=1
Do obydwu by się wzmacniacz przydał koło 300W przy 4 ohm coś jak panel Irka.Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Skomentuj
Skomentuj