Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stx AA vs AP

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Stx AA vs AP

Witam.
    Jestem tu nowy na forum i chcę sobie zrobić subwoofer na stx AA lub AP.
    Tylko który jest lepszy może ma ktoś porównanie,słyszał te 2 głośniki ?
    Który niżej zejdzie itp..?

SZUKAJ
    Było dużo tematów o tych głośnikach.
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Jak ma byc sub do domu, to wybierz AP.

Skomentuj

Aaa
        A możesz mi powiedzieć czemu AP ?

Skomentuj

AA to głośnik raczej samochodowy, AP bardziej nadaje się do domu, ma niższy QTS i lepsze zejście w bas reflex (przynajmniej tak wynika z symulacji, sam chciałem go kupić)

Skomentuj

AA żeby grał bez podbarwień będzie potrzebował dużego bass reflexu, AP można zaaplikować w mniejsze skrzynki.

Skomentuj

A do tego AP ma cichszy "naped" co ma bardzo duze znaczenie jesli chodzi o sub domowy.

Skomentuj

Dzięki koledzy za odp :razz:
                To teraz tylko zostało mi poczekać aż będą dostępne głośniki,hmm znając stxa to w przyszłe wakacje :smile:

Skomentuj

http://allegro.pl/show_item.php?item=1179503581

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=20347

czytaj to co małymi w aukcji-pisze ze sprzeda sam głośnik za 130...

Skomentuj

lklukasz mial oba
                    wg jego bardzo krotkiej relacji to AA schodzi nizej a AP jest szybszy

Skomentuj

jest tak jak mowi Pawel.
                      Aa bardzo nisko schodzi i ale jest dla poczatkujacych. Co do jakosci basu mozna miec male zastrzezenia.
                      Ap jest bardzo szybki ale brak mu zejscia. Chyba ze zapakuje saie go w duza skrzynie ok 60L ale wtedy straci na szybkosci. Mysle ze ok 55l bylo by tu ok.
                      Aa jest glosnikiem bardziej do samochodu bo tu latwiej znalezc wzmacniacz stabilny przy 2ohm.
                      ja osobiscie wole ap. Jakosc basu lepsza jest twardzy i szybki..
                      Ale wybor nalezy do ciebie.
                      Pod koniec sierpnia lub na poczatku wrzesnia powinny byc oba w sprzedazy.
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No to jak AA niżej schodzi no to dla mnie lepiej bo lubię te niskie basy..
                        AP już jest dostępny :razz: Ciekawe kiedy bd AA :?:

Skomentuj

Ale w AA troche dzwoni naped. AP jest ponoc troche lepszy w tym temacie ale AP w domu nie mialem. W bagazniku auta to tam luz, ale do domu troche problem. Jesli AP nisko nie schodzi w basrefleksie, to go w TL zamknac i po problemie.

Skomentuj

A słyszał ktoś jak gra magnat xtc 300 ?
                            http://allegro.pl/item1177619492_mag..._0zl_raty.html
                            Bo widzę że ten ma 250 rms łatwiej go zasilić a może zagrać potężnie.Bo wiem jak gra xtc 1200 i xecutor 1200.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow
                              Ale w AA troche dzwoni naped
                              tzn czasami linki obijaja o cos - chyba o zawieszenia

Skomentuj

Moj AA dzwonil non stop, wiec zamienilem na zupelnie inny glosnik STX. Dobrze, ze z ludzmi od STX mozna sie spokojnie dogadac :)

Skomentuj

Pogromca mitow, to jak problem linki owinąć włochatą taśmą izolacyjną
                                  będę zamawiał teraz ap z wyciągniętymi dwoma cewkami i wszytymi w dolny resor linkami
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                                    problem w tym, ze glosnik dzwonil nawet na bardzo niskim poziomie glosnosci, gdzie praktycznie membrana jest w bezruchu. To nie bylo dzwonienie linek wychodzacych z dolnego zawieszenia do przylacza przewodu. Glosnik byl odeslany i sprawdzony przez STX i stwierdzili, ze wszystko jest ok. Dla mnie nie bylo i panowie bez problemu wymienili na zupelnie inny model.

Skomentuj

Pogromca mitow, no to ok
                                      ja słuchałem obu w samochodzie więc tego problemu nie miałem
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

taki ze to dzwonia druty ktore sa pomiedzy podwojnymi resorami :P

będę zamawiał teraz ap z wyciągniętymi dwoma cewkami i wszytymi w dolny resor linkami
                                        ooo - to moze byc dobra opcja

ja słuchałem obu w samochodzie więc tego problemu nie miałem
                                        ja sluchalem i tu i tu i w obu sztukach jakie mialem zdazalo sie to tylko czasami

Skomentuj

Czaruję...
                                        X