Witam,
Kupilem cos takiego:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1191306575
Heco pps-30, spec:
* Producent: Heco Hennel + Co
* Modell: PPS 30 Model: PPS 30
* Baujahre: 1981-1984 Rok produkcji: 1981-1984
* Hergestellt in: Schmitten, Deutschland Wyprodukowano w: Schmitten, Niemcy
* Farbe: Braunmetallic, Schwarzmetallic Kolor: brązowy metalik, Black Metallic
* Abmessungen: 290 x 460 x 220 mm (B x H x T) Wymiary: 290 x 460 x 220 mm (szer. x wys. x głęb.)
* Gewicht: 11 kg Waga: 11 kg
* Neupreis ca.: 750,- DM (UVP Paar) Oryginalna cena ok.: 750, - DM (para EIA)
* Bauart: 3-Wege geschlossen Kompaktlautsprecher Konstrukcja: 3-drożny zamknięta kompaktowe głośniki
* Chassis: Podwozie:
o Tiefton: 1x 230 mm Głośnik niskotonowy: 1 x 230 mm
o Mittelton: 1x 38 mm Kalotte Mid: 1x 38 mm kopułka
o Hochton: 1x 19 mm Kalotte Głośnik wysokotonowy: 1 x 19 mm kopułka
* Belastbarkeit (Nenn-/Musikb.): 80 / 120 Watt Obsługi (Nenn-/Musikb.): 80 / 120 watów
* Wirkungsgrad: Wydajność:
* Frequenzgang: 30 - 25.000 Hz Pasmo przenoszenia: 30 - 25.000 Hz
* Übergangsbereiche: 1.000 / 4.000 Hz Przejście obszarach: 1000 / 4000 Hz
* Impedanz: 4 Ohm Impedancja: 4 omy
W skrocie - 3 drozne zamkniete, impetancja 4 Ohm (choc jest w srodku jakies 'cos', dzieki czemu mozna podpiac pod 8 Ohm). Totalny eksperyment (wczesniej sklanialem sie ku sansui 5-cio droznych... $%@#@#) i wiem, ze pojechalem po bandzie - ale imho lepiej stracic mniej i zlapac troche doswiadczenia, niz wydac duzo duzo wiecej i zdobyc go tyle samo
))
Czytajac, czytajac, czytajac doszedlem do wniosku, ze dobrym wzmacniaczem bylby luxman - lv112 lub ew. lv113 - ten ostatni ma daca na pokladzie do podlaczenia swiatelkiem. Pierwszy jest w kilku sztukach na allegro, drugi - tylko jeden, jednak cos w nim nie smiga do konca (rozmawiam z allegrowiczem w tej sprawie i jeszcze nie udalo sie ustalic sedna).
Nie mniej - o kolumny nie pytam (choc ktos moze mnie odrazu zjechac / uprzedzic do nich), natomiast pytanie tyczy sie tego, czy luxman dobrze zagra z wspomnianymi heco?
Slucham cicho i bardzo cicho... W sypialni 10m2, muzyka - od klasyki po pop, zrodlo - pc (albo swiatlo z intregry, albo ew. dokupie lepsza muzyczna jesli pojdzie zwyklym kablem), i zalezy mi przede wszystkim aby ten prawie 25cm glosnik wydawal z siebie wiecej niz 'pssst' w trakcie cichych odsluchow.
Jesli nie luxman lv112 / lv113 to jestem plastyczny na wszelkie propozycje...
ps. dodam tylko, ze jestem totalnym laikiem - to moje pierwsze stereo (sic) nie liczac kilkunastu kompletow glosnikow do pcta, z ktorych z niczego zadowolony nie bylem (a najlepsze i chyba najtansze jakie mialem to 3drozne gemiusy 1250).
Licze na Was i nawet browara moge postawic 10 osobom za nakierowanie mnie na dobra sciezke.
Kupilem cos takiego:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1191306575
Heco pps-30, spec:
* Producent: Heco Hennel + Co
* Modell: PPS 30 Model: PPS 30
* Baujahre: 1981-1984 Rok produkcji: 1981-1984
* Hergestellt in: Schmitten, Deutschland Wyprodukowano w: Schmitten, Niemcy
* Farbe: Braunmetallic, Schwarzmetallic Kolor: brązowy metalik, Black Metallic
* Abmessungen: 290 x 460 x 220 mm (B x H x T) Wymiary: 290 x 460 x 220 mm (szer. x wys. x głęb.)
* Gewicht: 11 kg Waga: 11 kg
* Neupreis ca.: 750,- DM (UVP Paar) Oryginalna cena ok.: 750, - DM (para EIA)
* Bauart: 3-Wege geschlossen Kompaktlautsprecher Konstrukcja: 3-drożny zamknięta kompaktowe głośniki
* Chassis: Podwozie:
o Tiefton: 1x 230 mm Głośnik niskotonowy: 1 x 230 mm
o Mittelton: 1x 38 mm Kalotte Mid: 1x 38 mm kopułka
o Hochton: 1x 19 mm Kalotte Głośnik wysokotonowy: 1 x 19 mm kopułka
* Belastbarkeit (Nenn-/Musikb.): 80 / 120 Watt Obsługi (Nenn-/Musikb.): 80 / 120 watów
* Wirkungsgrad: Wydajność:
* Frequenzgang: 30 - 25.000 Hz Pasmo przenoszenia: 30 - 25.000 Hz
* Übergangsbereiche: 1.000 / 4.000 Hz Przejście obszarach: 1000 / 4000 Hz
* Impedanz: 4 Ohm Impedancja: 4 omy
W skrocie - 3 drozne zamkniete, impetancja 4 Ohm (choc jest w srodku jakies 'cos', dzieki czemu mozna podpiac pod 8 Ohm). Totalny eksperyment (wczesniej sklanialem sie ku sansui 5-cio droznych... $%@#@#) i wiem, ze pojechalem po bandzie - ale imho lepiej stracic mniej i zlapac troche doswiadczenia, niz wydac duzo duzo wiecej i zdobyc go tyle samo

Czytajac, czytajac, czytajac doszedlem do wniosku, ze dobrym wzmacniaczem bylby luxman - lv112 lub ew. lv113 - ten ostatni ma daca na pokladzie do podlaczenia swiatelkiem. Pierwszy jest w kilku sztukach na allegro, drugi - tylko jeden, jednak cos w nim nie smiga do konca (rozmawiam z allegrowiczem w tej sprawie i jeszcze nie udalo sie ustalic sedna).
Nie mniej - o kolumny nie pytam (choc ktos moze mnie odrazu zjechac / uprzedzic do nich), natomiast pytanie tyczy sie tego, czy luxman dobrze zagra z wspomnianymi heco?
Slucham cicho i bardzo cicho... W sypialni 10m2, muzyka - od klasyki po pop, zrodlo - pc (albo swiatlo z intregry, albo ew. dokupie lepsza muzyczna jesli pojdzie zwyklym kablem), i zalezy mi przede wszystkim aby ten prawie 25cm glosnik wydawal z siebie wiecej niz 'pssst' w trakcie cichych odsluchow.
Jesli nie luxman lv112 / lv113 to jestem plastyczny na wszelkie propozycje...
ps. dodam tylko, ze jestem totalnym laikiem - to moje pierwsze stereo (sic) nie liczac kilkunastu kompletow glosnikow do pcta, z ktorych z niczego zadowolony nie bylem (a najlepsze i chyba najtansze jakie mialem to 3drozne gemiusy 1250).
Licze na Was i nawet browara moge postawic 10 osobom za nakierowanie mnie na dobra sciezke.
Skomentuj