No panowie to co lepsze będzie ? Tonsile czy TVM ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
malutkie monitorki
Collapse
X
-
Bawilem sie juz z wykonywaniem zwrotnic(raz z lepszym lub gorszym skutkiem), cos bym wymyslil, SW mam. Visatony odpadaja bo slucham ich juz 4 lata(w130sc, w170sc, sc10n). dlatego cos nowego chce zrobic, ma to byc kino podobnej jakosci a wiec bez wodotryskow:) stereo tez robie ale to inny projekt a offtopa nie chce robic.
Skomentuj
-
ploter, wlasnie widzialem Twoje monitory, fajne tylko szkoda ze bez frezow:) ja bym jednak chcial mniejsze na mniejszym przetworniku(11cm bylo by super). Narazie musze shandlowac moje i wtedy podejme decyzje:)
Fezy to nie problem....należałoby wykonać monitory z MDFu 16mm bo z mojego MDF12 frezy to nic by nie zostało.... 12-4mm = 8mm - 16-4 = 12mm wiec w sam razfront z 16 a reszta z 12mm ;] wystarczająco sztywna :)
Skomentuj
-
Witam, koledzy sam mam zamiar wykonać małe monitory pod lapka. Głównie słucham metalu, rocka i hardrocka (Iron Maiden, Hammerfall, Guns'N'Roses, Gamma Ray etc. czyli typowo "piejaki" jak to określa znajomy), ale czasami dla odmiany coś z trancu. Ten GDN 11/35/1 pewnie ma lepszą średnicę, a ARN 116-60 pewnie lepiej spisze się przy niskich rejestrach ? W dodatku ten Tonsil ma nieregularny kształt i pewnie trzeba by zrobić pseudo frez z hdfu 3mm wycinając nożem/skalpelem ? Cenowo wychodzi podobnie.
Skomentuj
Skomentuj