Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

malutkie monitorki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No panowie to co lepsze będzie ? Tonsile czy TVM ?

Skomentuj

Away, tak jak juz mowilem, tvm bardziej sprawdzone masa projektor. Wiec jesli nie masz systemu pomiarowego zeby zrobic zwrotnice do tonsili lepiej kupic arn i arv lub sc10n

a ja chcial bym sie spytac o tego monacora, ktos, cos o nim slyszal?

Skomentuj

18PLN to nie dużo, możesz zostać pionierem. Ponoć GDWK 8/50 gra "metalicznie" co bardzo by mi pasowało.

Skomentuj

Away, tylko watpie aby zwrotnica do tonsili byla robiona z pomiarow. Ale zaryzykowac mozesz i tez bedziesz pionierem:)

Skomentuj

Away, tak gdwk 8/50 jest trochę ostra i też mi pasowała

robiłem zwrotnice do arn 116-60-8 + gdwk 8/50
            wymaga ona jeszcze trochę dopracowania

Skomentuj

Ten ARN z czego ma wykonaną membranę? Za Tonsilem 11/35 przemawia włókno szklane :)

Skomentuj

niesmiertelny papier

Skomentuj

nie wiem jak gra 11/35 ale włókno szklane w 15/40/5 fajnie na średnicy się sprawuje no ale to zupełnie inny głośnik

Skomentuj

Może jednak 14 SK ??

Skomentuj

ploter, wlasnie widzialem Twoje monitory, fajne tylko szkoda ze bez frezow:) ja bym jednak chcial mniejsze na mniejszym przetworniku(11cm bylo by super). Narazie musze shandlowac moje i wtedy podejme decyzje:)

Skomentuj

problem jest w tym że nie ma dopracowanych projektów a sam chyba zwrotnicy nie zrobisz

myślałeś o 10cm Visatonie, widziałem w cenie 45zł niedawno

jedyny projekt to wspomniany STX

Skomentuj

Bawilem sie juz z wykonywaniem zwrotnic(raz z lepszym lub gorszym skutkiem), cos bym wymyslil, SW mam. Visatony odpadaja bo slucham ich juz 4 lata(w130sc, w170sc, sc10n). dlatego cos nowego chce zrobic, ma to byc kino podobnej jakosci a wiec bez wodotryskow:) stereo tez robie ale to inny projekt a offtopa nie chce robic.

Skomentuj

ploter, wlasnie widzialem Twoje monitory, fajne tylko szkoda ze bez frezow:) ja bym jednak chcial mniejsze na mniejszym przetworniku(11cm bylo by super). Narazie musze shandlowac moje i wtedy podejme decyzje:)

Fezy to nie problem....należałoby wykonać monitory z MDFu 16mm bo z mojego MDF12 frezy to nic by nie zostało.... 12-4mm = 8mm - 16-4 = 12mm wiec w sam raz front z 16 a reszta z 12mm ;] wystarczająco sztywna :)

Skomentuj

Witam, koledzy sam mam zamiar wykonać małe monitory pod lapka. Głównie słucham metalu, rocka i hardrocka (Iron Maiden, Hammerfall, Guns'N'Roses, Gamma Ray etc. czyli typowo "piejaki" jak to określa znajomy), ale czasami dla odmiany coś z trancu. Ten GDN 11/35/1 pewnie ma lepszą średnicę, a ARN 116-60 pewnie lepiej spisze się przy niskich rejestrach ? W dodatku ten Tonsil ma nieregularny kształt i pewnie trzeba by zrobić pseudo frez z hdfu 3mm wycinając nożem/skalpelem ? Cenowo wychodzi podobnie.

Skomentuj

w zasadzie ARNa juz prawie nie da sie kupic
                                to moze zrzuta na browara dla kogos doswiadczonego na zwrotnice do w/w tonsila?

Zamieszczone przez kaenseino
                                Ten GDN 11/35/1 pewnie ma lepszą średnicę, a ARN 116-60 pewnie lepiej spisze się przy niskich rejestrach ?
                                ARN dobrze gra srednica

Skomentuj

ARN jest w 2 sklepach w śladowych ilościach i na Wolumenie pewnie da radę dostać. Ile litrów trzeba przeznaczyć dla ARN'a a ile dla Tonsila ?

Skomentuj

ARN 116 to 2-4 litry
                                    tonsila nie znam

Skomentuj

Moje arn116 + dx25. Narazie bez zwrotnicy, ale jak się odkuję trochę finansowo, to będzie. Jak grają? Dla mnie bardzo przyjemnie:)
                                      Obudowa 4,5 litra BR, strojenie coś w około 60Hz.
                                      Załączone pliki

Skomentuj

Zamieszczone przez caMaro
                                        Moje arn116 + dx25. Narazie bez zwrotnicy, ...... Jak grają? Dla mnie bardzo przyjemnie:)
                                        :???:
                                        Powiedz że twoja ocena brzmienia to trochę na wyrost.... bo jak nie to uznam że masz w uszach zwrotnice

Skomentuj

ir0nhide, to moja subiektywna ocena... także z tym co miałem poprzednio, podoba mi się ich charakter grania i tyle :)

Skomentuj

Czaruję...