Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

18 Cali w Grainicie:)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

18 Cali w Grainicie:)

Witam. Poszukuję linków do głosników na których zbuduje mojego suba (tego z kamienną płytą czołową) wszystko jest na dobrej drodze, jednak zastanawiam się czy nie znacie jakiegoś linku do stronki z głosnikami w tym rozmiarze o mocy 800 Watt lub więcej:) Jedyna interesujacą mnie oferte znalazłem na stronie "Quba" ale niestać mnie na głośnik za ponad 1000 Euro więc musiałbym zadowolić się tym 600 watowym oczywiście RMS. Szukam głosników w granicach 2000 zł za sztuke. Jesli wiecie znacie takie oferty to dajcie znać. To będzie najmocniejszy DIY o jakim słyszałem. I jesli ktos zapyta czy jestem głuchy to odpowiadam nie nie jestem.
    Pozdrawiam!!!

fantastycznie...

...znasz przysłowie o krowie która dużo muczy?

Skomentuj

Pomyśl o Seas Excel .. maja taka jedna 18 , jak znajde namiar to wkleje linka

Skomentuj

ja widziałem mocniejsze DIY...

Skomentuj

a moze

cena 948zl

http://www.elmuz.com.pl/beyma/18lx60.htm

cena 1 266zl

http://www.elmuz.com.pl/beyma/18g50.htm

cena 1 266zl

http://www.elmuz.com.pl/beyma/18g550.htm

albo cena 2 534zl

http://www.elmuz.com.pl/beyma/21l50.htm

Skomentuj

O takiej mocy to tylko głośniki typowo estradowe (tzw. profesjonalne).

Skomentuj

no wlasnie dalem cala oferte takich glosnikow beymy :]

Skomentuj

ja to bym sie bal miec cos takiego w domu bo jak bym poszalal to jeszcze bym dach nad glowa stracil. mimo ze wojne budynek przetrwal to ztym mogl by miec problemy :) moze kolega chce popelnic samobojstwo?? ciekaw jestem czy chociaz raz wykorzystasz cala moc takiego suba w swoim pokoiku...

Skomentuj

Kudłaty gdzie Ty masz w wawie przedwojenne budynki ?

Skomentuj

adampolska 3. na saskiej kepie. mam nawet dziury po kulach w barirce od balkonu :)...

Skomentuj

Człowieku TY przecierz masz już w swoim większym klozecie ;] 10m2; 3 suby 1000W i jeszcze CI mało ? Brak słów na takie pomysły - "chcem 800W - wrzucę to w granitową muszlę klozetową; bo płyta mdf się rozklepie; a kumplom na widok tego pomnika szczena opadnie" - To moje interpretacja A tak pozatym skąd weźmiesz wzmaka tak mocnego ?

Skomentuj

Overclocker A jakto czym?? TDi 7294 hihhihi

Skomentuj

Nie nie TDi jest dla ludzi z niższych sfer ... On to podczepi do F1/7294/Turbo/Mega/Super/Hiperbajer/Megapowerextrabassss... hehehehe

Skomentuj

7294
                            7,2 - pojemność
                            9 - ilość cylindrów
                            4 - przyśpieszenie (4s)
                            wersja V to w układzie widlastym
                            wersja H to hiper diesel
                            jest też model 7293 - (3sekundy respect)
                            :P

Skomentuj

E tam panowie...
                              Po prostu zmontuje aplikacje szeregowo-rownolegla na 6xTDA (2x3) a jak to nie pomoze to jeszcze raz zmostkuje to ustrojstwo i bedzie mial 12xTDA (2x(2x3)) - bedzie mial jakies 800W i nie pogadacie ;D. Albo zmostkuje bpa300 (o ile sie da)

Skomentuj

Witam. HeHe panowie myslicie ze nie wiem że to jest szaleństwo. Te moje suby to musze przyznać niezbyt sie zgraly dlatego robie jeden i musi taki byc abym za rok nie stwierdził ze to nie to. Pewnie nie czesto zagram na jego maksymalnej mocy ale sam komfort psychiczny świadomości posiadania zapasu takiej mocy jest dla mnie dostatecznym powodem. No i jeszcze lubię w gorące lato chłodzenie powietrzem wiejacym z bas refleksu lub suszenie przy nim włosów ze stoperami w uszach taki sub to nie tylko do zastosowań zwiazanych z nagłośnieniem. Jednak teraz po wstępnym obliczeniu wagi tego mebla to jednak jakiekolwiek przemieszczanie go bedzie wielkim problemem, rączki bedzie musiał wykonać ślusarz. Przynajmniej bedą niepowtarzalne. Ale nie mam juz wyjścia bo plyta jest przycieta jednak to nie granit a marmur. Trochę nie dogadałem się z kamieniarzem, a co do ceny ktoś na forum straszył mnie ogromna ceną płyty a tu miłe rozczarowanie. Nie jest tak żle i pieknie sfazowana. Poleccie panowie jakieś okablowanie może 6 mm kwadrat:). Pewnie musiałbym otwory w termianalach rozwiercać:) A co myslicie o obudowie pasmowo-przepustowej podwójnie wentylowanej. Nigdy czegos takiego nie robiłem czy jej konstrukcja jest duzo trudniejsza od basrefleksu? Musze to wiedzieć ponieważ od tego zależa to jakie wykonać otwory montazowe w płycie kamiennej. Kolumna band-pass byłaby stylizowana na suba jeden z modeli OHM-a ale moja byłaby większa:) O wzmaku narazie nie myśle. Ale raczej unikałbym takich mutantów na TDA nawet w wersji TDI z czerwonym D oraz I nawet wersji GTR:). Narazie nie stać mnie jednak będzie na zakup gotowego wzmacniacza o odpowiednio duzej mocy ale co sie odwlecze to nie uciecze:) Tylko nie wiem czy bezpieczniki w domu to zniosą:) Planuje skrecać płyty MDF śrubami co 5 cm i mocno skleić z pomocą stolarza a płyty około 5 cm grubość :)
                                Pozdrawiam!!!

[ Dodano: 2004-12-04, 20:03 ]
                                Zygmunt napisz cos wiecej o tych mocniejszych DIY jakie widziałeś?

[ Dodano: 2004-12-04, 20:08 ]
                                Overclocker mój sub nie bedzie grał w obecnym lokalu długo bo tylko do czasu kiedy zaadaptuje duzą piwnice jako salę odsłuchową w nowym domu do którego przeprowadzam się na wiosne:)

Skomentuj

sam komfort psychiczny świadomości posiadania zapasu takiej mocy jest dla mnie dostatecznym powodem
                                  Komfort psychiczny z posiadania 800Watowego suba - wg mnie stwierdzenie na miarę dresiarza Oni się tak fascynują Watsami ... hehehee

Ja gdybym miał Beyme 12BR70 to już bym miał "komfort psychiczny" (Beyma ma 80W w RMS )

Skomentuj

Overclocker skad wiesz ze bylem dresiarzem?????? To prawda:) I jeszcze raz Cie prosze czytaj dokładniej sub na dwóch 800 Watowych głosnikach czyli w sumie 1600 Watt NOMINALNIE Hehe

Skomentuj

Śmiem twierdzić iż jesteś w stanie niezrównoważenia psychicznego i twoje półkule mózgowe są bardzo zdesynchronizowane ....

[ Dodano: 2004-12-04, 20:51 ]
                                      A tak będzie gadał z qumplami:
                                      "-joł Adrianotron, ale masz wypasionego subufera; ile on ma Watóf ?
                                      - 1600
                                      - aha; a to jest eRemeS czy PeempełoOO ?
                                      -w PeempełoOO on ma 100 000 Watsóf
                                      - łaaaau "

Buhehe

[ Dodano: 2004-12-04, 20:53 ]
                                      A największą podnietę będą mieli właśnie z tego jak dmucha z "rury do tuningowania basu"

Skomentuj

Overclocker od kiedy podsluchujesz nasze rozmowy? Hehe. Ale zazwyczaj rozmawiamy raczej o tym ile kto metrów przeciagnoł dłuznika na lince holowniczej za swoim samochodem w lesie:)

[ Dodano: 2004-12-04, 21:05 ]
                                        Lub jak zaksięgować 50 tysięcy z działalności rolniczej:)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X