Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tripath - pytanie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tripath - pytanie

Witajcie. Mam pytanie co do Tripath'a. Czy opłaca się zamawiać to z Anglii? http://cgi.ebay.co.uk/Tripath-TA-202...ht_2231wt_1137 Sam wolałbym nie lutować płytki Kupowanie DIY też nie wchodzi w grę... Chyba, że gotowe płytki z zasilaniem bez obudowy.

Co o tym myślicie?

Juz lepiej z Chin wziac. Nie dosc ze przedmiot wyjdzie taniej, to jeszcze mniej za przesylke zaplacisz. Jak sam kiedys szukalem takiego sprzetu, to "Topping" byl chyba sprawdzonym i pewnym ampem. Chociaz to bylo grubo ponad rok temu.

Skomentuj

"Item location: HK, Hong Kong"
      Czytajcie co piszą. :cool:

Skomentuj

o kurde ale kozak :)
        za ile to można mieć? w takiej obudowie

Skomentuj

Ostatnio na allegro były. Jak dobrze pamiętam jeden był po 300zł.

Skomentuj

Nie wiem co wy widzicie w tym badziewiu chyba tylko ladna obudowe. Inny przyklad z tego nurtu to bezproblemowo dostepny scythe:
            http://www.scythe-usa.com/product/ac...00_detail.html

Skomentuj

irek, ten badziew jest malutki i do satelitek do laptopa wystarczający

cholera też se firma nazwę wymyśliła >.> ...

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123
                irek, ten badziew jest malutki i do satelitek do laptopa wystarczający
                To ja wiem ze do tego to sie nadaje ale nie sadzilem ze do laptopowych pierdziawek ktokolwiek bedzie chcial wydac tyle kasy. Wzmacniacz rodem z koncowki samochodowej ale w ladnej obudowie niedoswiadczonych kusi.

cholera też se firma nazwę wymyśliła >.> ...
                Bedziesz teraz placic prawa autorskie

Skomentuj

irek, no ja bym kupił za np. 40-50zł ale nie za 300!!

a co do praw autorskich to chyba powinno być odwrotnie, w ogóle jest jeszcze firma pod tą samą nazwą i tworzy wentylatory itp do komputerów

od razu mówię mój nick powstał zanim te firmy powstały!

Skomentuj

Nie chodzi mi o obudowę, ale chodzi o to, że Tripath ma dobre opinie i niby ładnie gra. A to Co irek podałeś raczej wykracza poza moje możliwości finansowe, więc określę się inaczej:

-do 150zł z wysyłką i ani grosza więcej.
                    -możliwie najlepszy dźwięk
                    -nie musi grać basem - będzie zasilać Tang Band W4 657sb (w zamkniętej obudowie - niecały 1litr)

[ Dodano: 2010-09-08, 13:53 ]
                    [+]
                    -nie wiem czy to istotne, sygnał to Creative Sound Blaster Audigy (foobar + flac)

Skomentuj

od razu mówię mój nick powstał zanim te firmy powstały!
                      Spoko, prawo patentowe jest tak skonstruowane ze na uzytek wlasny mozesz cos zrobic/uzywac. A jak sie okaze ze byles pierwszy to przysluguje Ci prawo do uzywania jak tylko chcesz.

Zamieszczone przez RzeznikUnitra
                      Tripath ma dobre opinie i niby ładnie gra.
                      To bym raczej pominal, bo ladnie gra w porownaniu do innych badziewnych wzmacniaczy klasy D. Do liniowego nie ma szans a przy tej mocy klasa D jest bez sensu.

Zamieszczone przez RzeznikUnitra
                      A to Co irek podałeś raczej wykracza poza moje możliwości finansowe, więc określę się inaczej:
                      Za 300zl masz to od reki w sklepie, uzywka pewnie taniej a na Tripathu jak kolega napisal na allegro etz 300zl a sciagniecie z dalekich krajow chyba nieoplacalne. Nie wiem po co tyle zachodu o taki wzmacniacz zabawke.

Skomentuj

irek, spokojnie ja tego nie brałem do siebie

RzeznikUnitra, prawdopodobni LM'y lepiej od tego zagrają
                        ale możesz spróbować złożyć wzmacniacz na hextfetach 30W tylko nie wiem na ile jest sprawdzony

Skomentuj

Tak, a LM'y zrobię poniżej 150zł (razem z zasilaniem, wszystkim częściami, potencjometrami, obudową itd.) ? :] Chodzi mi po prostu o coś niedużego, z niedużą mocą i najlepiej, żebym nie musiał wszystkiego od zera lutować... Nie chce nic spartaczyć. :P

Skomentuj

Proponuje od serca TDA 1521A bardzo dobry i udany układ, nie wybucha , nie wzbudza się, przenosi doskonale pełne pasmo, zasilanie symetryczne, potrzebuje tylko kondensatory wejściowe, zasilania, i obwód RC na wyjściu. 12W przy 8 ohm i 1%thd przy 2*16v.
                            Transformator wystarczy 50W 2*12V.

Skomentuj

lm 3875 to dosłownie kilka elementów chyba 3 rezystory i 2 kondensatory
                              jakbyś chciał to byś się zmieścił w 150zł

byś musiał tylko trafo upolować

Skomentuj

Przepraszam za błąd, ma być TDA 1521 a nie 1521A , ten drugi ma tylko 6W mocy i niższe napięcie zasilania.

Skomentuj

Nie wiem po co robic taki wzmacniacz skoro i tak zawsze najwiekszym problemem jest ladna obudowa. Jak to ma byc bzykadelko to przeciez wiele takich jest na rynku, mowa o produktach do PC.

Skomentuj

irek, Twój UniAmp robi za bzykadełko do kompa, komputer to główne źródło muzyki no ale zasilam nim coś bardziej wymagającego niż mała szerokopasmówka

Skomentuj

http://allegro.pl/scythe-kama-cabine...219731457.html

Fajna obudowa na tani wzmacniacz :)

Skomentuj

Nie na temat...
                                        fajny patent na chowanie płytek

Skomentuj

Czaruję...
                                        X