Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Schemat zwrotnicy 2xGDN16/50/6

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Schemat zwrotnicy 2xGDN16/50/6

Witam posiada ktos albo mialby mozliwosc zaprojektowania zwrotnicy pod glosniczki 2xGDN16/50/6 w ukladzie MTM z wysokotnowka Visatonem sc10n badz vifa DX25 ale nie wyliczona z kalkulatora,pozdrawiam

Zobacz u mnie
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

tak w ogóle to jest gdzie dostać tego tonsila?

Skomentuj

Jeżeli GDN 16/50/19 15 ohm różni się tylko rodzajem kopułki to są do dostania.

Skomentuj

Zamieszczone przez hermes
          Zobacz u mnie
          ale ty masz monitorki jak chcialem zrobic podlogowki w wersji mtm czyli 2xGDN na kolumne
          Zamieszczone przez scythe1123
          tak w ogóle to jest gdzie dostać tego tonsila
          do niedawna byly do kupienia w ktoryms ze sklepow tonsila nie pamietam w ktorym to bylo dokladnie
          Zamieszczone przez Away
          ja mam ale wersja 8 ohm

Skomentuj

Zamieszczone przez Away
            Kolego różnica właśnie jest kolosalna w porównaniu do GDN 16/50/6 nie będę pisał w jakich kolumnach był stosowany bo to wystarczy poszukać sobie a przy okazji znajdziecie wiele pozytywnych komentarzy na Jego temat.
            Ten GDN 16/50/19 15 ohm jest używany w kolumnach Fenix Tonsila jako niskotonowe ( i tak jest nie ciekawy).

Skomentuj

Zamieszczone przez Away
              Jeżeli GDN 16/50/19 15 ohm różni się tylko rodzajem kopułki to są do dostania
              16/50/19 to glosniki stosowane w fenixach. to jest papierowa membrana na piankowym zawieszeniu
              a GDN 16/50/6 to plastik na gumie
              i byl tez oznaczany jako GTC 16/40/1 http://allegro.pl/tonsil-gtc-16-40-1...214109105.html

Zamieszczone przez Nicolas26
              Ten GDN 16/50/19 15 ohm jest używany w kolumnach Fenix Tonsila jako niskotonowe ( i tak jest nie ciekawy).
              najlepszy z calej kolumny :P

misiek88, o podobnych kolumnach myslalem
              tylko ze ja bym bral jakas kopolke seas'a - niewiele drozej a znacznie czysciej
              tylko ze brak czasu :P

Skomentuj

a w mtmie glosniki musza byc 4 Ohmowe zeby mozna je bylo polaczyc szeregowo zgadza sie?? i hm majac gotowy schemat zwrotnicy dla glosnika 8 ohmowego nie mozna zastosowac takiej samej ale wlasnie laczac dwa takie same glosniki po 4 ohm ??:)

[ Dodano: 2010-09-08, 20:19 ]
                Zamieszczone przez Pawel S.
                tylko ze ja bym bral jakas kopolke seas'a
                do seasa akuratnie niemam dostepu obecnie chodzi o uzywke bo tylko o takich mowie zeby pociac po kosztach :) chce cos taniego zmontowac bo mam 4 takie tonsilki na 8 ohm

Skomentuj

dosc wysoko ciagnie ten tonsil. Moze wstege monacora do tego?
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz, no może na wykresie tak ale moim zdaniem polipropylen nie gra czysto w wyższych partiach

Skomentuj

no to szkoda, ze to nie papier na gumie
                      w sumie to te dwa gdny zabily by monacora spl-elem
                      to moze rzeczywiscie nie najlepszy pomysl
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

heh wysokotnowka jak pisalem juz to tylko vifa badz visaton :) chodzi mi o dopasowanie zwrotnicy do tego w polaczeniu tych glownikow w mtmie -rownolegle,w ostatecznoaci jak nie uda mi sie zodbyc schamtu zwrotnicy do tego to pewnie zrobie monitorki na nich a pozostale dwa beda na ewentualna zamiane badz z czasem zrobie zestaw 4.1 :)

Skomentuj

Zamieszczone przez misiek88
                          a w mtmie glosniki musza byc 4 Ohmowe zeby mozna je bylo polaczyc szeregowo zgadza sie??
                          nie
                          mozna polaczyc 2x8r rownolegle :P

Zamieszczone przez misiek88
                          i hm majac gotowy schemat zwrotnicy dla glosnika 8 ohmowego nie mozna zastosowac takiej samej ale wlasnie laczac dwa takie same glosniki po 4 ohm ??:)
                          niby mozna - ale to polsrodki

Zamieszczone przez lklukasz
                          dosc wysoko ciagnie ten tonsil. Moze wstege monacora do tego?
                          za niska efektywnosc

Zamieszczone przez scythe1123
                          lklukasz, no może na wykresie tak ale moim zdaniem polipropylen nie gra czysto w wyższych partiach
                          scythe1123, miales te glosniki? wg mnie na srednicy gra bardzo ladnie

misiek88, zastanow sie co chcesz... i albo rob monitorki na gotowych zwrotnicach albo gadaj z yoshim
                          ja moglbym zrobic pomiary (mam tonsile) ale nie mam na tyle doswiadczenia ze zwrotnicami zeby projektowac dla kogos

Skomentuj

Co prawda symulant na rzeczywistych pomiarach tylko ze był 1 GDN, ja dodałem drugiego wirtualnego ale powinno dobrze działać :

Uwaga zestaw 4 ohmowy bo i vifka dx ma 4 ohmy .

Skomentuj

Wielkie podziekowania dla yoshiego teraz tylko kupic elementy na zwrotke i mozna montowac kolumny :) wrazeniami z odsluchu napewno sie podziele o ile bede mial taka mozlwiosc :P,pozdrawiam i dziekuje wszystkim za pomoc

Skomentuj

Czaruję...
                              X