Witam posiada ktos albo mialby mozliwosc zaprojektowania zwrotnicy pod glosniczki 2xGDN16/50/6 w ukladzie MTM z wysokotnowka Visatonem sc10n badz vifa DX25 ale nie wyliczona z kalkulatora,pozdrawiam
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Schemat zwrotnicy 2xGDN16/50/6
Collapse
X
-
Zamieszczone przez hermesZobacz u mnieZamieszczone przez scythe1123tak w ogóle to jest gdzie dostać tego tonsilaZamieszczone przez AwayJeżeli GDN 16/50/19 15 ohm różni się tylko rodzajem kopułki to są do dostania.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez AwayJeżeli GDN 16/50/19 15 ohm różni się tylko rodzajem kopułki to są do dostania.
Ten GDN 16/50/19 15 ohm jest używany w kolumnach Fenix Tonsila jako niskotonowe ( i tak jest nie ciekawy).
Skomentuj
-
Zamieszczone przez AwayJeżeli GDN 16/50/19 15 ohm różni się tylko rodzajem kopułki to są do dostania
a GDN 16/50/6 to plastik na gumie
i byl tez oznaczany jako GTC 16/40/1 http://allegro.pl/tonsil-gtc-16-40-1...214109105.html
Zamieszczone przez Nicolas26Ten GDN 16/50/19 15 ohm jest używany w kolumnach Fenix Tonsila jako niskotonowe ( i tak jest nie ciekawy).
misiek88, o podobnych kolumnach myslalem
tylko ze ja bym bral jakas kopolke seas'a - niewiele drozej a znacznie czysciej
tylko ze brak czasu :P
Skomentuj
-
a w mtmie glosniki musza byc 4 Ohmowe zeby mozna je bylo polaczyc szeregowo zgadza sie?? i hm majac gotowy schemat zwrotnicy dla glosnika 8 ohmowego nie mozna zastosowac takiej samej ale wlasnie laczac dwa takie same glosniki po 4 ohm ??:)
[ Dodano: 2010-09-08, 20:19 ]
Zamieszczone przez Pawel S.tylko ze ja bym bral jakas kopolke seas'a
Skomentuj
-
heh wysokotnowka jak pisalem juz to tylko vifa badz visaton :) chodzi mi o dopasowanie zwrotnicy do tego w polaczeniu tych glownikow w mtmie -rownolegle,w ostatecznoaci jak nie uda mi sie zodbyc schamtu zwrotnicy do tego to pewnie zrobie monitorki na nich a pozostale dwa beda na ewentualna zamiane badz z czasem zrobie zestaw 4.1 :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez misiek88a w mtmie glosniki musza byc 4 Ohmowe zeby mozna je bylo polaczyc szeregowo zgadza sie??
mozna polaczyc 2x8r rownolegle :P
Zamieszczone przez misiek88i hm majac gotowy schemat zwrotnicy dla glosnika 8 ohmowego nie mozna zastosowac takiej samej ale wlasnie laczac dwa takie same glosniki po 4 ohm ??:)
Zamieszczone przez lklukaszdosc wysoko ciagnie ten tonsil. Moze wstege monacora do tego?
Zamieszczone przez scythe1123lklukasz, no może na wykresie tak ale moim zdaniem polipropylen nie gra czysto w wyższych partiach
misiek88, zastanow sie co chcesz... i albo rob monitorki na gotowych zwrotnicach albo gadaj z yoshim
ja moglbym zrobic pomiary (mam tonsile) ale nie mam na tyle doswiadczenia ze zwrotnicami zeby projektowac dla kogos
Skomentuj
Skomentuj