Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kupno kolumn do mieszkania

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kupno kolumn do mieszkania

Witajcie. Piszę tutaj na forum, ponieważ chciałem Was prosić o różnego typu porady i sugestie w doborze kolumn. Mam zamiar zakupić sobie kolumny, do mieszkania. Na ten moment, nie posiadam żadnego wzmacniacza, raczej nie interesują mnie konstrukcje diy, ze względu na brak czasu (praca,rodzina). Chodzi dokładnie o dobór kolumn stereo oraz wzmacniacza, który da sobie z nimi radę. A więc powiem tak, pokój w którym mają być owe kolumny posiada 18m2, słucham muzyki różnej tzn. przeważnie jest to gatunek typu trance, ale jest dużo kawałków, które wpada mi w ucho i nie jest to tylko trance. A teraz czas na najważniejsze (ile mogę przeznaczyć pieniędzy na tą przyjemność... ) Kwota nie jest tak ściśle ustalona, ale najlepiej jak bym się zamknął w 2000zł (będę brał kredyt) jeżeli ten komplet ma przekroczyć 200-400zł to nic się takiego nie stanie. Ważne by w tym przedziale cenowym się zmieściły kolumny + wzmacniacz. Z początku moim typem, były kolumny STX'a oczywiście seria HiFi FX-200 / FX-300. Ale dlatego pytam Was o porady, ponieważ może to być za mocny sprzęt.

Może skusisz się nankyo TX-SR308 + M-AUDIO 9950
    Wkrótce będzie miał to mój tata w salonie
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Propnuję Yamaha RX-797 (amlituner stereo) i do tego Tonsil Maestro 180 II , w sieci znajdziesz pochlebne opinie o takim połączeniu , a i w przedziale cenowym sie zmieścisz , dodam ze ten amplituner ma wyjście na suba.

Skomentuj

Zamieszczone przez hermes
        Może skusisz się nankyo TX-SR308 + M-AUDIO 9950
        Wkrótce będzie miał to mój tata w salonie
        Ma być wzmacniacz i kolumny stereo, a nie kino domowe.

Może FX300 (200zł taniej a też prawie gotowiec) plus Yamaha RX-497 albo wspomniany 797.
        ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Nie na temat...
          amdr, rzeczywiście, nie doczytałem
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

na allegro sa zlozone po 1600 http://allegro.pl/stx-kolumny-fx-300-i1222215185.html

Skomentuj

Czaruję...
            X