Witam Wszystkich,
na wstępie jako, że jest to mój pierwszy post, chciałbym się przywitać.
Piszę tego posta z prośbą o pomoc w doborze przetworników do kolumn, które zamierzam zbudować jeszcze w tym roku.
Na początku trochę o potrzebach jakie mam. Będą nagłaśniać pomieszczenie około 30 m2 w kwadracie. Wzmacniacz to CA 540 lub 640, zależy co uda mi się kupić w dobrej cenie
Muzyka jakiej będę słuchał będzie bardzo zróżnicowana od rocka przez hh, rege, elektronike, a kończąc na jakiś przytulanych kawałkach mojej żony :razz: dlatego też niestety musi być bardzo uniwersalna konstrukcja.
Kolumny raczej podłogowe w konstrukcji 2 lub 2,5 drożnej z br w przedniej ściance. Może jakieś MTM lub TMM. Może inne?
Budżet niestety ograniczony jak zawsze :neutral: do kwoty w okolicy 500zł na same przetworniki dla 2 kolumn.
Zastanawiałem się na konstrukcją:
2xTesla ARN-150-05 + Visaton SC10N - tańsza wersja
lub
2xVisaton W170S + Visaton SC10N lub DT94 - droższa wersja
Problem leży jeszcze tylko w tym, że potrzebuje gotowy schemat zwrotnicy ponieważ nie potrafię samemu jej skonstruować.
Proszę o pomoc w doborze konstrukcji oraz może pomyśleć nad innym wzmacniaczem?
Pozdrawiam
Miisiiek8
na wstępie jako, że jest to mój pierwszy post, chciałbym się przywitać.
Piszę tego posta z prośbą o pomoc w doborze przetworników do kolumn, które zamierzam zbudować jeszcze w tym roku.
Na początku trochę o potrzebach jakie mam. Będą nagłaśniać pomieszczenie około 30 m2 w kwadracie. Wzmacniacz to CA 540 lub 640, zależy co uda mi się kupić w dobrej cenie

Kolumny raczej podłogowe w konstrukcji 2 lub 2,5 drożnej z br w przedniej ściance. Może jakieś MTM lub TMM. Może inne?
Budżet niestety ograniczony jak zawsze :neutral: do kwoty w okolicy 500zł na same przetworniki dla 2 kolumn.
Zastanawiałem się na konstrukcją:
2xTesla ARN-150-05 + Visaton SC10N - tańsza wersja
lub
2xVisaton W170S + Visaton SC10N lub DT94 - droższa wersja
Problem leży jeszcze tylko w tym, że potrzebuje gotowy schemat zwrotnicy ponieważ nie potrafię samemu jej skonstruować.
Proszę o pomoc w doborze konstrukcji oraz może pomyśleć nad innym wzmacniaczem?
Pozdrawiam
Miisiiek8
Skomentuj