Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Proszę o pomoc z malutkimi Peerlessami

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez bart210
    kohegen, poczytaj trochę o budowie zwrotnic to dowiesz się, że przy złej zwrotnicy impedancja głośników łącznie może spaść poniżej minimalnej impedancji wzmacniacza. Z drugiej strony, jeśli odcięcie dla głośnika wysokotonowego będzie zbyt nisko to istnieje ryzyko, że wysokotonówka pójdzie z dymem.
    Poczytac to radze tobie.

A pytanie brzmiało jak ta konkretna zwrotnica ma dokonać tak szerokiej gamy uszkodzeń^^

Skomentuj

Zamieszczone przez kohegen
      A pytanie brzmiało jak ta konkretna zwrotnica ma dokonać tak szerokiej gamy uszkodzeń^^
      Zamieszczone przez bart210
      poczytaj trochę o budowie zwrotnic to dowiesz się, że przy złej zwrotnicy impedancja głośników łącznie może spaść poniżej minimalnej impedancji wzmacniacza. Z drugiej strony, jeśli odcięcie dla głośnika wysokotonowego będzie zbyt nisko to istnieje ryzyko, że wysokotonówka pójdzie z dymem.
      i tu jest cała odpowiedź
      co jeszcze chcesz wiedzieć?
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jimi, poszukaj gotowej zwrotnicy z tym glosnikiem wysokotonowym i skopiuj ten filtr - zabezpieczysz tak wysokotonowke
        do woofera cos sie dobierze

lub wyslij gotowe kolumny na pomiary i sie pobawisz sam np w speaker workshop :P

Skomentuj

Pawel S., Szukam, szukam i nic w necie znaleźć nie mogę...
          Mały trop prowadzi do jakichś kolumn Yamahy w których chyba grały oba przetworniki.
          Widziałem w archiwum Allegro, ze ktoś sprzedawał takie coś wymontowane z kolumn Yamahy.
          Może ktoś miał więcej szczęścia ode mnie??

Skomentuj

znalazlem z tej samej serjii 83xxxx zapewne parametry podobne..napewno bedzie lepsza od jakiejs uniwersalnej
            http://techtalk.parts-express.com/sh...=215474&page=3

Skomentuj

a do kompletu ta vifa jest właśnie teraz na allegro.
              co prawda w wersji samochodowej ale w czym to przeszkadza.
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wielkie dzięki za schemat W takim bądź razie chyba go wykorzystam

Skomentuj

Czaruję...
                X