Witam, jako że sprzedałem już mojego denon pma-860, poszukuje jakiegoś następcy dla niego (nie chodzi oto że brzmienie ma być jak najbardziej do niego zbliżone, może być wręcz odwrotnie). I tutaj jak zwykle pojawia się problem, co wybrać...
Więc krótko, mam kilka opcji i pytań:
1.Marantz Pm-82 (czy to coś podobnego do PM-80?)
2.Yamaha AX-390
3.NAD 3045 (sprzedawca pisze że jest to "lepsza wersja 3020", jest w tym coś prawdy?)
4.QED A240 CD (firma nie zajmuje się już produkcja wzmacniaczy, byłaby to więc niejaka ciekawostka i zagadka jeśli chodzi o zakup, chyba ze ktoś coś wie o wzmacniaczach tej firmy?)
5.ROTEL RA-971 MkII (czy nadaje się do muzyki "sztucznej"-nieinstrumentalnej?)
Pewnie co bym z tego nie wybrał to będę zadowolony, bo to wszystko całkiem dobre klocki, ale może ktoś z was miał styczność z którymiś z tych sprzętów i ma jakieś porównanie. chętnie wysłucham wszelkich opinii :mrgreen:
Więc krótko, mam kilka opcji i pytań:
1.Marantz Pm-82 (czy to coś podobnego do PM-80?)
2.Yamaha AX-390
3.NAD 3045 (sprzedawca pisze że jest to "lepsza wersja 3020", jest w tym coś prawdy?)
4.QED A240 CD (firma nie zajmuje się już produkcja wzmacniaczy, byłaby to więc niejaka ciekawostka i zagadka jeśli chodzi o zakup, chyba ze ktoś coś wie o wzmacniaczach tej firmy?)
5.ROTEL RA-971 MkII (czy nadaje się do muzyki "sztucznej"-nieinstrumentalnej?)
Pewnie co bym z tego nie wybrał to będę zadowolony, bo to wszystko całkiem dobre klocki, ale może ktoś z was miał styczność z którymiś z tych sprzętów i ma jakieś porównanie. chętnie wysłucham wszelkich opinii :mrgreen:
Skomentuj